Vinst för IFK Mariehamn Dam

Viktiga poäng stod på spel under lördagen då gästande LeKi-futis kom på besök till Wiklöf Holding Arena.

När domaren blåste av hade publiken både fått se solo-räder från egen planhalva, långskott upp i nättaket och fina kombinationsspel. Det förstås i favör för våra damer som gjorde hela 10 mål, där slutsiffrorna skrevs tills 10-3.

Det är inte varje dag vi får se 10 mål från hemmalaget på Wiklöf Holding Arena och extra roligt med många olika målskyttar.

IFK började matchen allra bäst och fick tidigt en straff efter fint spel och en bra individuell prestation av Elvira Åkerholm. Tilda Engström var säkerheten själv och kunde hårt och behärskat sätta bollen i mål.

Innan matchen nått minut 30 är det 3-0 på tavlan och fram till halvtid följer en aning sämre period spelmässigt. När första halvlek är slut har vi 4-1 på tavlan.

Andra halvlek skruvar IFK upp tempot ytterligare. Det tar inte mer än 8 minuter innan det är 6-1 till våra damer efter fina mål av Elin Lindström och Minna Kurtén.

LeKi-Futis lyckas reducera men sista 30 minuterna av matchen är det total dominans från hemmalaget. Genom högt passningstempo, individuell skicklighet skapas de målchanser på rullande band.

I matchens sista minut lyckas Minna Kurtén snyggt göra dagens 10:onde mål, det är inte varje dag det händer!

Vi kan konstatera att årets första hemmavinst kommer väldigt övertygande och också lägligt med tanke på tabelläget.

Nästa vecka väntar en klassisk 6-poängsmatch där vi gästar TuTo på bortaplan. En match som kan avgöra mycket! Med tanke på dagens spel och målskörd ser det positivt ut!