Länsi Suomis talangtränarträff

IFK Mariehamn har under veckan varit värd för Länsi Suomis talangtränarträff som innehöll presentationer av talang/elitspelares utveckling av representanter från IFK Mariehamn, FC Inter, TPS, Ilves, FC Jazz och även FIFA-delegaten Edward Munnelly och U19-landslagets huvudtränare Peter Lundberg samt regiontränare Teemu Eskola.

Under besöket arbetade de även på planen med en grupp spelare födda 2006-2009 samt observerade den inledande veikkausliigamatchen mellan IFK Mariehamn och Ilves.

Gary Williams kommenterar följande om besöket:

"Det här var ett riktigt trevligt besök från talangtränare i vår region och jag är superglad att vi kunde vara värd för evenemanget. Alla var nöjda med arrangemanget och kommenterade hur fin miljö unga fotbollsspelare har här på Åland.

Personligen var det fantastiskt att dela med sig till mina kollegor från förbundet. Vi är alla i detta tillsammans, med målet att hjälpa spelare att uppnå sin potential.

Dessa träffar och att arbeta tillsammans på fältet ger ny inspiration.”

Teemu Eskola kommenterar följande om besöket:

”Enormt tack till Gary och IFK Mariehamn för att de tog emot oss. Vi blev varmt välkomnade och allt fungerade väldigt bra. Det här var en av de bästa workshops vi har haft i min region.

Jag försöker arrangera denna typ av workshops en eller två gånger om året. Jag har funnit dem mycket användbara. Tränare är ganska ensamma i sina klubbar. Det är viktigt för alla tränare att få möjlighet till en briefing, dela sina idéer och att bara kunna prata av sig med kollegor från andra klubbar. Hela vår fotboll tjänar på det.

Vi hade en jättebra workshop, men för mig var höjdpunkten träningen med IFK:s ungdomsspelare. Det var ett stort nöje att arbeta med så många professionella tränare, arbeta tillsammans men också lära av varandra. IFK-spelare deltog på träningen med bra attityd. Våra tränare var mycket nöjda med spelarnas arbetsmoral och träningsförmåga.

Det här var först gången den här typen av workshop var på Åland, men jag är säker på att det inte är den sist.”

Edward Munnelly kommenterar följande om besöket:

”Var ett absolut nöje att IFK tog emot oss på talangtränarbesöket.

Klubben presenterade några riktigt bra processer för spelarutveckling och vägen för spelare som kommer från Åland.

Uppdraget för FIFA Talent Development Scheme är att "ge varje talang en chans" - så möjligheten att arbeta med och stödja spelare på Åland tillsammans med kunskapsutbyte med tränarna resonerar verkligen hos oss.

Spelarna var väldigt fokuserade under träningspasset, mottagliga och lyhörda för frågor från tränarna.

Ett fantastiskt CPD-event så tack så mycket till Gary och alla i klubben för att ni var värdar för oss. Tack också till Teemu för att ni arrangerade.

Ser fram emot att åka tillbaka till sommaren”