Rezgar Amani ny föreningschef i IFK Mariehamn Fotboll rf
25.8.2022 10:15 Nyheter / Huvudsida

Rezgar Amani ny föreningschef

IFK Mariehamn Fotboll r.f. har gjort klart med en ny föreningschef. Det handlar om Rezgar Amani som får det yttersta ansvaret för föreningens administrativa verksamhet inklusive den betydande turneringsverksamheten med Alandia Cup som flaggskepp. Den sportsliga verksamhet ansvarar sedan tidigare sportchefen Gary Williams för. Både Rezgar och Gary rapporterar direkt till styrelsen.

Enkelt beskrivet så är föreningschefen Rezgars uppgift att skapa de största och bästa möjliga resurserna till föreningen, medan sportchefen Garys roll är att skapa största möjliga sportsliga nytta med de befintliga resurserna.

Rezgar Amani har en gedigen bakgrund inom föreningen IFK Mariehamn, där han varit aktiv spelare sedan 5 års åldern. Han har sedan spelat sig upp längs hela stegen ända till IFK Mariehamns ligalag. De senaste åren har Rezgar spelat i samarbetsklubben FC Ålands lag i div 3 samtidigt som han även arbetat administrativt som deras verksamhetsutvecklare. Han har även tränat IFK:s U 20 lag samt varit med och arrangerat Alandia Cup.

Genom arbetet inom FC Åland är han väl insatt i många av de administrativa processerna som krävs både inom en fotbollsförening liksom i den åländska idrottsrörelsen.

- I Rezgar får vi in en mycket ambitiös och drivande person som är både social och utåtriktad. En ny generation som kommer att sätta sin prägel på verksamheten många år framåt, säger IFK Mariehamns ordförande Mikael Granskog. Vi tror att Rezgar tillsammans med Gary, Daniela Haglund och Johan Carlsson kommer att utveckla den åländska fotbollen betydligt under de närmaste åren.

Även Rezgar ser fram emot den nya utmaningen:

- Först av allt vill jag tacka IFK som ger mig den här chansen. Jag älskar att jobba med fotboll och det är något jag verkligen brinner för. Som liten knatte började jag spela i IFK och fotbollen har givit mig så otroligt mycket, att nu många år senare få vara i en roll och påverka möjligheterna för alla barn och ungdomar är ett sant nöje. Jag ser framemot att komma igång och fortsätta driva föreningen framåt.

Rezgar Amani tillträder sin tjänst 1 oktober 2022.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Oktober   »
Kategorier