Stucke Carlson ny sponsor för IFKs ungdomsfotboll
4.5.2022 12:59 Nyheter / Huvudsida

Stucke Carlson ny sponsor för IFKs ungdomsfotboll

Sture ”Stucke” Carlson är ett välkänt namn inom det åländska näringslivet, främst inom Chips som han byggde upp till en jättekoncern. Stucke har också en lång och gedigen bakgrund inom idrotten, där hans paradgrenar var fotboll och delvis backhoppning (!). Stucke har även en lång bakgrund inom IFK Mariehamn, där han bland annat suttit i styrelsen. Han var även lagledare när IFK 1976 för första gången steg till division 1.

Nu har Stucke bestämt sig för att han vill ge något tillbaka till klubben i sitt hjärta och då närmare bestämt till IFKs ungdomsfotboll:

- Jag följer fortfarande IFK mycket noggrant och jag tycker det är extra roligt när unga åländska killar och tjejer får chansen. IFK bedriver en omfattande ungdomsverksamhet, så därför väljer jag att stöda ungdomsfotbollen, säger Stucke.

Rent konkret innebär det kommande fleråriga samarbetet mellan IFK och Stucke, att akademiverksamheten byter namn till ”Stucke Carlson-akademin”.

Från IFKs sida är man glada över det nya samarbetet:

- Vi har haft två tunga coronasäsonger, så samarbetet med Stucke en jättepositiv nyhet, säger IFKs föreningschef Thomas Fonsell. Vi gör redan mycket inom IFKs ungdomsfotboll, men nu hoppas vi kunna göra ännu mera under de kommande åren.

Foto: Ålandstidningen


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  December   »
Kategorier