Arvid Lundberg tränar med Atalanta
15.3.2022 12:28 Nyheter / Huvudsida

Arvid Lundberg tränar med Atalanta

Under den här veckan, med start idag tisdag, besöker IFK Mariehamns Arvid Lundberg italienska Serie A-klubben Atalanta dit han blivit inbjuden av klubben. Syftet med besöket är att han skall få lära känna klubben och för att Atalanta skall få se Lundberg spela på plats i Bergamo. Under besöksveckan deltar Arvid Lundberg i dagliga träningar och spelar eventuella träningsmatcher med Atalantas akademilag.

Arvid Lundberg har tidigare under vintern besökt italienska AS Roma och danska AGF Århus vid liknande klubbesök.

Atalanta är en italiensk toppklubb som spelat över 60 säsonger i Serie A (italienska ligan) och slutade förra säsongen på tredje plats i Serie A och har regelbundet spelat europafotboll de senare åren och gick till kvartsfinal i Champions League säsongen så sent som 2019-2020. Legendaren Glenn Strömberg spelade i klubben 1984-92 och Dejan Kulusevski (nu Tottenham) tillhörde i sin ungdom Atalantas ungdomsakademi som är högt rankad i Italien. Gian Piero Gasperini är mångårig tränare i Atalanta och klubben spelar sina hemmamatcher på Gewiss Stadium.

Arvid Lundberg fyller 16 år i maj och skrev i februari i år A-lagskontrakt med IFK Mariehamns A-lag som sträcker sig över kommande två säsonger.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Juli   »
Kategorier