IFK, Jomala IK och FC Åland i nytt samarbete
20.1.2022 09:54 Nyheter / Huvudsida

IFK, Jomala IK och FC Åland inleder nytt samarbete

IFK, Jomala IK och FC Åland i nytt samarbete

Till säsongen 2022 har de tre åländska föreningarna IFK Mariehamn, Jomala IK och FC Åland beslutat att inleda ett samarbete på bred front på pojk-herrsidan för spelare 16 år och äldre.

Det har under de senaste åren funnits olika former av samarbete mellan föreningarna, men nu står alla tre föreningar bakom den nya modell som förhoppningsvis ska gälla under många år framåt på Åland.

Här är några av huvuddragen i samarbetet:

  • Det finns två P17-lag; ett i Finland och ett i Uppland. Laget i Finland startar i division 2, men har som mål att avancera till division 1 eller ligan för 17-åringar.
  • Det finns, förutom IFKs ligalag, två seniorlag i Finland; FC Åland fortsätter i division 3, men föreningarna startar också ett nytt gemensamt seniorlag i division 6.
  • Varje lag har en förening som har huvudansvar för laget, men alla föreningar bidrar med ledare/ekonomi/kunskap.
  • I det närmaste fri rörlighet för spelarna mellan föreningarna, men alla spelare ska ett eget lag som man utgår från.

Så här kommenterar ordförande (Mikael Granskog/IFK, Anders Ekström/JIK, Kennet Berndtsson/FC Åland) för respektive förening samarbetet:

- Vi är otroligt glada att äntligen vara i mål och nöjda över att vi har en plan för utveckling av fotbollen på Åland. Inför 2022 har vi nu en möjlighet att tydligt klargöra spelartrappan för de åländska herrspelarna. Det här bör föra med sig att varje spelare ges möjlighet att spela fotboll på olika nivåer, samtidigt som klubbarna ges möjlighet att hålla sina lag. Spelarna kan utvecklas och klubbarna kan planera långsiktigt. Sammantaget torde det här gynna åländsk fotboll.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Juli   »
Kategorier