Nela Haglund ny dam- och flicktränare i IFK
18.1.2022 14:47 Nyheter / Huvudsida

Nela Haglund ny tränare på dam- och flicksidan i IFK Mariehamn

Nela Haglund ny dam- och flickansvarig i IFK Mariehamn

IFK Mariehamn har gjort klart med en ny huvudtränare på dam- och flicksidan och det är Daniela ”Nela” Haglund som stiger in i den rollen.

Nela har en lång bakgrund inom fotbollen där hon började i IFK Mariehamn som junior, för att sedan spela med Lemlands IF och IFFK. Under fyra säsonger spelade hon också i allsvenskan med Djurgården, där hon bland annat blev svensk cupmästare. Väl hemma igen efter den satsningen spelade hon ett par säsonger i IFK Mariehamn samt Åland United innan skorna lades på hyllan.

På meritlistan finns också två a-landskamper för Finland.

Under tiden i Stockholm utbildade Nela sig till idrottsledare/konsulent på Bosön och hon har också UEFA B-tränarlicens. Under de senaste 15 åren har Haglund jobbat för Ålands Fotbollförbund (ÅFF), men snart kastar hon loss, åtminstone för ett år, för att kliva in i IFK Mariehamns dam- och flickverksamhet.

Så här säger Nela själv om sin bakgrund och sina nya arbetsuppgifter:

- Jag har arbetat ideellt som tränare i många år både inom bredd - och elitfotbollen. Nu vill jag försöka skapa en bra miljö för att få fler tjejer och damer till fotbollen och även skapa en bra verksamhet för de som vill satsa lite mer på fotbollen. Jag vill också finnas som ett stöd till de ideella tränarna och ledarna, samt stärka gemenskapen och samarbeten mellan lagen i IFK och andra föreningar som har flick- och damfotboll.

Så här kommenterar IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell utnämningen av Nela Haglund:

- Vi får en mycket kompetent person till IFKs organisation, som dessutom känner till den åländska fotbollen, så det känns mycket bra. Jag tror det här kan bli ett lyft för vår dam- och flickverksamhet.

Nela börjar officiellt sin tjänst hos IFK den 1 februari, men jobbar under en övergångsperiod även för ÅFF.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Juli   »
Kategorier