Alandia Cup gjorde comeback
4.8.2021 13:26 Nyheter / Huvudsida

Alandia Cup gjorde comeback

Under tisdagen avslutades årets Alandia Cup då finalerna avgjordes på Wiklöf Holding Arena. På flicksidan segrade FC Nokia sininen och på pojksidan TPV från Tammerfors.

Förra årets turnering ställdes in och årets turnering spelades vid en ny tidpunkt (juli-augusti), istället för veckan före midsommar. Nytt för i år var också att turneringen spelades för 12-åringar (födda 2009), istället för 11-åringar.

Årets Alandia Cup lockade 36 lag jämfört med 100 lag under ett normalt år. IFKs föreningschef Thomas Fonsell är dock nöjd att att turneringen överhuvudtaget arrangerades:

- För IFK var det viktigt att turneringen kunde genomföras trots rådande omständigheter. Man kan tala om en comeback och nästa år hoppas vi på ett mera normalt år.

Värt att nämnas från årets turnering var att alla domare kom från Åland. Vissa domare var rutinerade, medan andra fått sin domarutbildning under det senaste året. Mathias Gestranius, domaransvarig på Åland, var på plats under hela turneringen för att stötta domarna och för att övervaka att Fair Play rådde under turneringen.

Nästa år planerar IFK Mariehamn att arrangera dubbla upplagor av Alandia Cup i juni. Den första turneringen blir för spelare födda 2011 och den andra för spelare födda 2010. Anmälningarna öppnar i september och IFK hoppas på uppemot 150 deltagande lag.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  November   »
Kategorier