IFK utvald att få stöd för talangtränare
18.6.2021 09:22 Nyheter / Huvudsida

IFK utvald för talangtränarstöd 2022-23


I tisdags sammanträdde Finlands Bollförbunds (FBF) styrelse där man bland annat behandlade ansökningarna för de utlysta talangtränarstöden för 2022 – 23. På mötet beslöt FBF att IFK en av de föreningar i Finland som kvalificerat sig för att erhålla stöd för att anställa en talangtränare under perioden 2022 – 23.

Stödet uppgår till 30 000 euro per år och beslutet togs emot med stor glädje hos IFK:

- Vi är ödmjukt tacksamma och glada, säger föreningschef Thomas Fonsell. Det här betyder att vi kan fortsätta vår satsning på unga åländska fotbollsspelare, trots att vår ekonomi är ansträngd efter att turneringsverksamheten legat helt nere i över ett år.

Även IFK Mariehamns ordförande Mikael Granskog är nöjd med beslutet:

- Det här följer FBFs strategi som man beslutade om för några år sedan, nämligen att medel ska styras direkt ut till föreningarna eftersom det är där verksamheten bedrivs. Det är naturligtvis extra roligt att FBF uppmärksammar det jobb vi gör och att Åland nu är en del av systemet med talangtränare inom finländsk fotboll. Tidpunkten känns ju perfekt nu när fotbollsintresset boomar tack vare det pågående EM-slutspelet där Finland är med i högsta grad!

IFK träffar inom kort FBF för att mera i detalj gå igenom hur satsningen på en talangtränare ska genomföras.


Foto: Mats-Erik Jansson


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier