IFKs sociala avkastning för samhället nästan 4 miljoner euro
3.6.2021 11:36 Nyheter / Huvudsida

Undersökning visar: IFKs sociala avkastning för samhället nästan 4 miljoner euro

IFKs verksamhet värd nästan 4 miljoner euro för samhället

IFK Mariehamn Fotboll rf har nyligen analyserats enligt UEFA SROI-modellen. SROI är förkortning för Social Return on Investment och är ett vedertaget begrepp med syfte att synliggöra hur mycket värde/nytta verksamheten bidrar med.

Den undersökning IFK deltagit i kallas UEFA SROI -modellen och är ett verktyg som mäter social avkastning på investerat kapital i fotbollen. Modellen grundar sig på ett samarbete mellan UEFA och en mängd nationella och internationella experter, samt EU:s och WHO:s forskningsdata och databaser.

Enligt undersökningen är IFK Mariehamns sociala avkastning för samhället 3,74 M€ fördelat på:

  • Sociala effekter: 0,81 M€
  • Hälsoeffekter: 1,33 M€
  • Ekonomiska effekter: 1,6 M€

Så här kommenterar IFK Mariehamns ordförande Mikael Granskog undersökningen:

- Det här är glädjande siffror och bekräftar vilken viktig roll vår verksamhet har för samhället. Vi ska dessutom komma ihåg att UEFA SROI-modellen inte tar i beaktande de intäkter som Alandia Cup och våra andra turneringar generar för samhället. Där talar vi om ytterligare några miljoner euro.

Undersökningen bygger på siffror för 2019 och gäller enbart IFK Mariehamn Fotboll rf. Det innebär att ligalagets verksamhet, som bedrivs inom IFK Mariehamn AB, inte ingår i UEFA SROI-modellen.

Här IFK Mariehamns sammanfattning av UEFA SROI-modellen.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier