IFK och Åland United skrev nytt farmaravtal
15.1.2021 09:43 Nyheter / Huvudsida

IFK och Åland United fortsätter med farmaravtal 2021

Åland United och IFK Mariehamn har för fjärde året i rad undertecknat ett farmaravtal som gör det möjligt för spelarna i bägge lag att inom farmaravtalsreglernas ramar medverka i varandras matchtrupper.


För IFK Mariehamns damer, som även 2021 spelar i division 3, betyder det att man kan få tillfälliga förstärkningar ur ÅUs ligatrupp och för Åland Uniteds A-lag innebär det att man dels kan matcha spelare som kan behöva speltid, repar sig från skador eller annars stöder helheten för åländsk damfotboll genom att spela i farmarlaget IFK Mariehamns damlag. Dessutom finns den flexibla möjligheten för åländska spelare att successivt satsa uppåt genom att ha fötterna i bägge lag och sedan spela där det just för stunden är mest utvecklande.
Nämnas kan att Louise Andersson till säsongen 2021 tog steget från IFK till Åland United och att det finns flera unga IFK-spelare som inom en rimlig framtid har en chans att nå Åland United.

Åland United inleder sin tävlingssäsong på lördag 6/2 då man möter TPS i Finlands Cup på Wiklöf Holding Arena. IFK börjar preliminärt sin säsong i april.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier