Medalj bärgad i högklassig hemmaturnering
28.11.2018 14:06 Turneringsinfo / F04/05

Bronsmedalj till hemmatjejerna.

Under helgen 17-18 november deltog vårt F04/05-lag i hemmaturneringen Eckerölinjen Cup som spelades på konstgräset i Eckeröhallen. Utöver våra grönvita hemmatjejer deltog fem lag från svenska sidan som samtliga höll en jämn och bra standard. Suveränt kul och nyttigt för våra tjejer att få ett gäng högklassiga tävlingsmatcher som avbrott från den vanliga träningslunken även den här tiden på året.

Turneringen avgjordes via en rak serie där alla mötte alla samt en final mellan ettan och tvåan. För vår del inleddes helgen med match mot turneringens passningsskickligaste och nog totalt sett bästa lag i form av IFK Österåker. Det var ett antal veckor sedan vi spelade match senast samt ännu längre sedan vi spelade 11-manna så det tog ungefär en halvlek innan tjejerna hade anpassat sig. Underläge då med 0-1 och trots ett par riktigt vassa kvitteringslägen blev det också slutresultatet.

Därefter var det rakt igenom riktigt bra prestationer från vår sida. Resultatmässigt innebar det tre raka vinster mot i tur och ordning Vaxholm, Strömsbro och Sollentuna. Inför sista gruppspelsmatchen mot Spånga hade tjejerna redan säkrat en medalj och skulle vid vinst även nå finalen. En stark insats även i den matchen där dock Spånga - som hör till de bättre F04-lagen i Stockholm - vann med uddamålet.

Vi är vana vid starka försvarsinsatser från våra tjejer och så var det även i helgen med endast tre insläppta på fem matcher. Det som ändå gladde extra mycket var vårt offensiva spel där vi var kreativa och fyllde på med fler spelare i anfallen än vad vi brukar orka och lyckas göra mot så här avancerat motstånd. Laget hade också stunder under helgen där passningsspelet var på en nivå som vi nog inte har sett tidigare.

Mycket positivt att ta med sig alltså och en välförtjänt bronspeng till våra IFK-tjejer.

Extra grattis även till Spånga som vann en rafflande final mot Österåker efter straffavgörande. Alla helgens resultat finns på den här länken.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Ti Ons To Fre
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Kategorier