Minnesvärda dagar på Cup Denmark
9.8.2018 23:39 Turneringsinfo / F04/05

Kramkalas efter finalsegern.

Under dagarna 1-6 augusti var vårt F04/05-lag på sitt hittills största cupäventyr då vi deltog i Cup Denmark. Turneringen avgjordes i området runt Bröndby Stadion i utkanten av Köpenhamn med flera internationella lag i många olika åldersklasser. Efter rekordtorka även i Danmark samt bevattningsförbud var gräsplanerna ganska sönderbrända och hårda men det påverkade ändå spelet förvånansvärt lite.


Laget samlat vid bussen innan avresan.

Efter övernattning i Jönköping på vägen ner var det incheckning till turnering och skolboende samt invigning under torsdagen. På fredagen började så matcherna där våra tjejer ställdes mot Husqvarna FF.


På väg över Öresundsbron.

En svår motståndare som vi ändå lyckades spela oavgjort 2-2 mot efter en sen kvittering. Husqvarna kändes ändå något starkare i den här matchen, men vi skulle komma att mötas igen visade det sig…


Louise laddar för ett drömmål, den här bollen gick in i bortre burgaveln från långt håll.


Milla i flygande anfall där Liza lurar bakom och sätter kvitteringen efter målvaktsretur.

Inga fler matcher under fredagen vilket gav oss gott om tid att tillbringa på nöjesparken Bakken och roa oss med annat än fotboll under några timmar.


Kul även utanför fotbollsplan.

Tuffare schema sedan under lördagen med tre matcher under den heta danska solen. Först en mycket stabil insats mot Aspudden/Tellus som efter stensäkert försvarsspel och effektivt målskytte gav en 5-0 seger.


Laget samlar sig på nytt efter att av flera mål i vinstmatchen mot Aspudden/Tellus

Därefter två knappa förluster mot hemmaklubben Bröndby IF:s akademilag samt mot Linköpingsklubben Derby. En ‘storklubb’’ som Bröndby ska vi egentligen inte kunna spela jämnt mot men våra IFK-tjejers kanske allra främsta egenskap är viljan och lagmoralen. Så nästan på ren inställning var vi faktiskt riktigt nära ett oavgjort resultat (1-2) mot mycket skickliga danskor.


Laget hittade lite skugga vid områdets öldisk som öppnade tidig förmiddag (viss kulturskillnad där...).

I matchen mot Derby - som bara spelade sin andra match för dagen - handlade det mest om att orka ta sig igenom matchen utan att få allvarligt solsting... Ett par lite märkliga och snöpliga baklängesmål blev också för tunga att jobba ikapp.


Laget hade en stor och trogen supporterskara med sig på resan, mycket uppskattat.

Under söndagen spelades sedan A- B- och C-slutspel (beroende på placering) där vi under förmiddagen spelade semifinal i B-slutspelet mot duktiga Hossmo BK. Lite lindrigare sol den här dagen men istället en ganska kraftig vind.


Laget laddar inför match.

Efter motvind i första halvlek var vi ganska nöjda med oavgjort (1-1) i halvtid. Andra halvleks enda mål blev sedan Ellens 2-1 mål efter hörna inslagen av Minna och därmed var det klart för final! Dock inte utan dramatik då Zafira gjorde helgens snyggaste och viktigaste räddning nere vid egen stolprot i matchens sista minut...


Emelina rullar in en viktig kvittering i semifinalen.


Avtackning efter semifinalvinsten.

Och i finalen ställdes vi åter igen mot Husqvarna FF. Om småländskorna var lite starkare i premiärmatchen så var det nu våra IFK-tjejer som var det starkare laget. Oklart varifrån laget faktiskt hittade de krafterna men turneringens sista match var nog också vår bästa match. Vi skapade också tillräckligt med chanser för att avgöra efter full tid men matchen slutade ändå mållöst.


Alva skjuter en frispark i finalen som stryker målramen.

Straffavgörande i finalen alltså! Det inleddes med att båda målvakterna räddade lagens första straffar. Därefter satte Vera, Emelina och Alva sina straffar medan Zafira även räddade Husqvarnas fjärde straff.


Zafira räddar Husqvarnas fjärde straff.

Spännande läge därmed när Anni stegade fram för vår femte straff. Och massor av känslor när hon iskallt satte den i mål och det stora grönvita jublet bröt ut.


Annis avgörande straff på väg in i mål och övriga laget i startblocken för stora segerjublet.


Många känslor på en och samma bild (vi har ju också upplevt den andra sidan).

En häftig avslutning på några intensiva men väldigt roliga dagar i Danmark.

På söndag kväll hann vi även med att se en match i danska superligan på Bröndby Stadion med bland annat den förre IFK-spelaren Paulus Arajuuri i hemmalaget.

Den sociala biten mellan alla matcher är ju minst lika viktig som de sportsliga utmaningarna på en sådan här turnering. Väldigt roligt därför när tjejerna som vanligt visar vilka sköna personligheter de är. Alltid schysta med varandra och alla accepteras för den man är.


Och ett till segerjubel när vi kom tillbaka till skolan där laget bodde.

Gott betyg också när vi ledare - efter att ha levt tätt tillsammans med laget dygnet runt i fem dygn - fortfarande trivs precis lika bra med att hänga med de här tjejerna... Och den redan goda sammanhållningen i laget blev säkert än starkare efter den här minnesvärda resan.

Alla fina foton är tagna av Mats-Erik Jansson.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  April   »
Ti Ons To Fre
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategorier