Träningsläger i Turkiet
17.4.2018 21:06 Nyheter / F18, B-flickor

Rapport från IFK Mariehamn B-flickors träningsläger i Turkiet.

IFK Mariehamn B-flickor reste 14-18.3.2018 på träningsläger till Belek i Turkiet. Det var ett riktigt efterlängtat fotbollsläger, som tjejerna hade samlat in pengar till och förberett i nästan två år. Resan började med avfärd från ett snöigt och kallt Mariehamn onsdag morgon med m/s Rosella, och sedan vidare med buss till Arlanda och flyg till Antalya och Turkiet. Här kommer en kort sammanfattning av resan med bilder och text.

På bilden ovan syns ett förväntansfullt gäng på Arlanda onsdag förmiddag. På bilden från vänster Agnes Gordon, Ronja Danielsson, Alva Kahnberg, Sanna Hemming, Corinne Lund, Elin Lindholm, Malin Nordström, Sofie Jansson, Elsa Viktorsson, tränare Ove Nordström, Selma Viktorsson, tränare Ari Seppälä, Cassandra Åkerholm. Längst fram Wera Polviander och Nathalie Wikström. Med på lägret var 14 stycken B-flickor och tre ledare. Laget reste från Arlanda med flyg, via Istanbul till Antalya. Efter ca 10 minuters transfer med buss var laget framme vid hotellet på onsdag kväll kl. 22:00, lagom för ett kvällsmål och en god sömn.

Under lägret tränade laget två gånger på torsdagen, två gånger på fredagen och en gång på lördagen. Såldes var det sammanlagt fem träningstillfällen och ytterligare en träningsmatch. Alla träningarna var på 1,5 timmar. Träningsanläggningen höll mycket hög klass och underlaget var förstås naturgräs. Vädret var varmt, ca 20-22 grader och i stort sett sol alla dagar.

Bilden ovan: förmiddagsträning onsdag. Bilden nedan: förmiddagsträning torsdag.

En klassisk samling för att peppa varandra.

Gott om plats för alla övningar var det. Det vara bara IFK Mariehamn B-flickor som tränade på vår träningstid, trots att det fanns två fullstora fotbollsplaner.

Bilden nedan: Ari och Ove förbereder ett träningspass. Notera det fina gräset!

Mellan träningspassen blev det god mat på hotellet, poolhäng, fri samvaro samt gemensamma aktiviteter. Laget bodde på en riktigt fin hotellanläggning, Miracle Resort hotel Belek, som ligger ca 10 minuter från Antalyas flygplats.

På bilden ovan ser vi tränare Ari framför hotellet.

Bilden ovan visar utsikten från ett av hotellrummen (Aris).

Bilden ovan: riktigt skönt att vila och tanka D-vitaminer efter ett hårt träningspass och en god och nyttig lunch.

Även tränarna behöver vila ut efter ett träningspass.

På bilden ovan syns Siri, Malin och Selma svalka sig med ett dopp i poolen.

På bilderna nedanför ser vi spelarna inta en nyttig frukost.

I restauranger fanns det en hel del godsaker att välja mellan. Både riktigt nyttiga och mindre nyttiga.

Nedan efterrättsbordet :-)

På bilden nedan syns Ari inspektera hotellets egna strand.

För de riktigt modiga blev det även morgondopp i soluppgången.

Bilden ovan: Siri och Cassandra tidigt på morgonträningen.

På lördag eftermiddag blev det träningsmatch mot det Turkiska flicklaget Horozkent Spor Kulübü Bayan Futbol Takimi från staden Denizli (en stad med drygt 500 000 innevånare). Våra motståndare har 5 spelare som har varit uttagna till Turkiska juniorlandslaget i åldern -01 och -02. Laget var även Turkiska mästare i sin åldersklass (01-02) år 2016. Den mycket jämna matchen slutade 3-2 till IFK B-flickor, efter en fin kämpainsats av alla i laget. Stort tack till våra motståndare, som reste 3,5 timmar enkel väg för att möta oss.

Bilder från träningsmatchen.

Gemensam bild tillsammans med våra trevliga motståndare Horozkent SK, ledarna och domarna.

Sammanfattningsvis har träningslägret i vackra Turkiet varit ett minne för livet för alla involverade. Ett mycket bra researrangemang som fungerade utan några som helst problem (Stort tack till Tillslag, Eija Feodoroff och Fredrik Johansson!), fem riktigt bra träningar (Stort tack till Ari och Ove!), en riktigt bra träningsmatch samt umgänge, lekar, sol & bad, shopping m.m. m.m. Mycket beröm även till Miracle Resort hotel för fantastikst boende, suverän mat och bra service i form av transporter, tvätt av träningskläder och ordnande av konferensrum.

På bilden nedanför ser vi spelarna samlade på Aris balkong inför middagen på lördagen. Spelarna har uppfört sig exemplariskt!!!

Hemma på Åland var vi söndag 18.4 kl. 18:00. Resans längd var riktigt passlig, trots att de flesta gärna hade stannat några dagar till i värmen!

Lagledarn   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier