Lyckad hemmaturnering för F04/05
8.4.2018 19:52 Turneringsinfo / F04/05

Laget tackar publiken efter vinst mot Hanviken.

Viking Line Vårcup som avgjordes på WHA konstgräs i helgen gjorde till slut skäl för sitt namn. Efter lite oroande snöfall under fredag eftermiddag (“ska vi döpa om den till Senvintercup?”) blev det sedan uppehåll lagom till turneringens tjuvstartande match på fredag kväll vilket sedan höll i sig hela helgen. Till och med vårsolen tittade ju fram!

Vi kan summera en mycket lyckad turnering inte bara vädermässigt utan även spel- och arrangörsmässigt. Det stora flertalet av de tio deltagande lagen höll en väldigt jämn nivå vilket innebar många täta och ovissa matcher. Som exempel på lagens jämnhet så spelade slutligen niondeplacerade Tyresö FF oavgjort mot ett av finallagen i en helt jämn gruppspelsmatch. Och fyra av söndagens fem placeringsmatcher slutade oavgjort efter full tid.


Alva först på bollen i mötet med Tervakosken Pato

Helgens resultatrad för hemmatjejerna i IFK Mariehamn visar också att det var en väldigt passande nivå på motståndet för vår del; av fem spelade matcher blev det två vinster, en oavgjord och två förluster med total målkvot 6-6. Jämnt så det förslår.


Zafira beredd att sätta igång spelet

I gruppspelet inledde vi med en stabil seger på fredagen mot Tervakosken Pato efter stundtals riktigt bra spel. Under lördagen blev det förlust mot turneringens bästa lag FC Kontu/East United efter en ändå klart godkänd insats av våra tjejer.

Därutöver mötte vi under lördagen Hanvikens SK och Enskede IF i två mycket täta matcher. Slutresultaten oss tre lag emellan blev en knapp seger för vår del mot Hanviken, en knapp förlust mot Enskede samt att Hanviken i sin tur besegrade Enskede… Det resulterade i tre lag på samma poäng på platserna 2-4 i vår grupp där vi hamnade på tredjeplatsen.


Emelina i kamp med en mycket duktig Enskede-försvarare

Under söndag förmiddag spelade vi sedan placeringsmatch mot EPS Valkoinen och gjorde där en av helgens bästa insatser. Jämn match (såklart!) där EPS tog ledningen på en toksnabb kontring. Vi hann dock kvittera innan halvtidsvilan på ett läckert volleymål av Ellen på snyggt inlägg från Julia. 1-1 stod sig sedan matchen ut och därmed delad femteplats för vår del.


Minna rycker ifrån ett par EPS-spelare

I finalen möttes de båda lagen från FC Kontu/East United och givetvis slutade även den matchen...oavgjort.


Jennifer i närkamp under söndagens placeringsmatch

Kul att våra tjejer håller jämn nivå mot så här pass bra motstånd trots vår orutin i att spela 11-manna. Det finns mycket positivt att ta med sig från den här helgen och nu laddar vi vidare med ytterligare någon träningsmatch innan seriespelet drar igång 1 maj.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier