F04/05 rivstartade fotbollsåret i Uppsala
8.1.2018 17:47 Turneringsinfo / F04/05

Nöjda tjejer efter finalvinst i B-slutspelet

Under söndagen 7 januari startade vi tävlingssäsongen 2018 genom att delta i Gusk Flickcup som spelades på konstgräs i Diöshallen i Uppsala. Alla deltagande lag fick spela fem matcher under en och samma dag men den för oss numera lite ovana spelformen 7-manna.

I gruppspelet ställdes vi mot idel högklassiga F04-lag i form av två starka Stockholmslag samt hemmaklubben Gusk som är ett av de bättre uppländska lagen i vår åldersgrupp. Vi inledde mot IFK Lidingö (regerande mästare i den här turneringen), ett lag som har ett fantastiskt passningsspel som var riktigt kul att se. Men våra tjejer visade att det finns kvaliteter även i vårt lag och efter en toppeninsats slutade matchen 1-1 efter kvittering i slutsekunderna av Emelina.

Ytterligare en jämn match sedan mot Bele/Barkarby som dock slutade med uddamålsförlust 1-2. I sista gruppspelsmatchen mot Gusk gjorde vi sedan dagens enda lite svagare insats och arrangörsföreningen vann fullt rättvist efter bra spel från deras sida.

Därefter spel i B-slutspelet där vi först ställdes mot Sandvikens IF. Åter en tät match där vi dock var det något starkare laget och vann välförtjänt med 2-1. I B-slutspelets final ställdes vi så åter mot Gusk. Våra tjejer visade nu en helt annan inställning än i första mötet och stod för en helgjuten laginsats. Prickfritt försvarsspel samtidigt som vi skapade en hel del offensivt räckte fram till seger med 2-0 och en snygg avslutning på turneringen.

Det var på alla sätt kul och nyttigt att få chansen till matchträning med jämna matcher mot bra motstånd även den här tiden på året. En trevligt arrangerad turnering med välspelade och schyssta matcher i positiv anda där alla lag visade respekt för varandra och domarna.

Kvällens allra sista motståndare var sedan stormen Cora som gjorde ett tappert försök att störa våra tjejer men den matchen vann vi enkelt med ungefär 5-0 där ute på Ålands hav.


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier