Kul helg med bra matcher i Flygfyren Sommarcup
7.8.2017 21:01 Turneringsinfo / F04/05

Liza kramas om efter ett snyggt mål mot Norrtälje

För andra året i rad tillbringade vårt F04/05-lag första helgen i augusti på Flygfyren Sommarcup i Norrtälje. Två nätter på skola, sex bra fotbollsmatcher och en massa socialt umgänge hanns med under en rolig och utvecklande helg.

Fotbollsmässigt var vår inledande match på fredagskvällen nog vår svagaste insats. Vi ledare misslyckades med att ha alla spelare alerta och redo från start så det tog en knapp halvlek innan vi fick ordning på spelet. Men därifrån och resten av helgen var det bra prestationer rakt igenom av våra tjejer.


Avtackning efter premiärmatchen

Den spelmässigt allra bästa matchen var nog mötet med Djurgården under lördag förmiddag. Bra och underhållande spel av båda lagen där övertaget växlade fram och tillbaka. Efter en ganska intensiv press av Djurgården i mitten av matchen så hade vi en väldigt stark avslutning och var då nära ett ledningsmål ett par gånger om. Slutresultatet 1-1 dock totalt sett rättvist.


Emelina på språng mot Djurgården

Två gruppspelsmatcher till stod på programmet senare under lördagen. Först en vinst mot hemmaklubben Norrtälje efter en rakt igenom stabil insats. Kort vila därefter innan vi verkligen sattes på prov mot ett spelskickligt motstånd från Boo FF.


Idun laddar för skott mot Norrtälje

Förlust i den matchen men ändå en stark insats av vårt lag där det som nog värmde allra mest var den lagmoral och inställning som tjejerna visade. Fullt fokus och härlig energi ända fram till slutsignalen trots trötta ben och målmässigt underläge. Dessutom kryddade Zafira det hela med att i matchens slutskede göra en helt galen enhandsräddning nere vid vänster stolprot. Läckert, den blir svår att slå faktiskt!


Zafira stod för många bra insatser i helgen

Under söndagen blev det så B-slutspel där vi i semifinalen mötte Norrtäljes andra lag. En tät och bra match mellan två jämna lag där vi väl ändå hade ett visst spelövertag under ordinarie tid. Inga mål efter full tid dock och därmed fick det avgöras på straffläggning. Jämnt där också och det var först i femte straffomgången som det avgjordes när Alva dundrade in sin straff medan Norrtälje träffade ribban...


Alvas vänsterfot slog även in en straff

Därmed final i B-slutspelet på en väl tilltagen 9-mannaplan på Norrtäljes huvudarena Idrottsparken. Och åter var det Djurgården som stod för motståndet. Precis som i gruppspelsmötet blev det en jämn match där Djurgården till slut lyckades vinna med uddamålet. Men det var en minnesvärd tillställning även det i hällande regn, en grönvit supporterklack på läktaren samt ett gäng oerhört tappra tjejer ute på planen. Det var många trötta spelare som sprang rätt många meter på ren vilja i den här matchen.


Ellen driver upp bollen

En kul turnering och lärorikt för vårt lag med flera matcher mot riktigt bra motstånd. Vi fick också beröm från flera ledare i motståndarlagen som tyckte att vi spelade trevlig fotboll med bra attityd. Och just den positiva inställningen att hela tiden göra sitt allra bästa i alla lägen var härlig att se den här helgen.

Den goda lagandan märktes även vid sidan om planen, det är ett okomplicerat och förbaskat trevligt gäng att resa med det här laget. Och nästa resa blir redan på lördag då vi drar igång Upplandsserien igen med bortamatch mot Storvreta, nya tag då!


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier