Brons för hemmalaget när Huddinge vann Ålandsbanken Cup
29.10.2017 15:24 Turneringsinfo / F04/05

Glada guld- och silvermedaljörer i höstrusket

Helgen 28-29 oktober fick vårt F04/05-lag prova på att spela 11-mannafotboll för allra första gången då Ålandsbanken Cup avgjordes hemma på WHA konstgräs. Vädret var som vädret kan vara i slutet av oktober; regnigt, blåsigt och allmänt ruggigt. Det var dock inget som bekymrade tjejerna i de fem deltagande lagen nämnvärt och vi fick som vanligt se flera underhållande fotbollsmatcher under de båda dagarna.

För hemmalagets del var det fullt schema under lördagen då vi spelade alla våra fyra gruppspelsmatcher. Vi inledde med att möta de båda lagen från Kuusysi. Resultatmässigt innebar det en vinst och en förlust. En lite längre paus därefter medan IFK:s ligalag spelade sin sista match för säsongen.


Louise tar sig förbi en Kuusysi-motståndare


Emmy med kontroll på bollen

De två kvarvarande matcherna var sedan mot Huddinge respektive Brottby. Huddinge är ett väldigt spelskickligt lag som håller en hög F04-nivå och även fast våra tjejer gjorde en riktigt bra insats räckte det inte till poäng i den matchen. Den avslutande matchen mot Brottby var sedan helt jämn där dock gästerna vann med uddamålet.


Renate tvekar aldrig att gå in i en närkamp


Mittback Vera mot tre anfallande Kuusysi-spelare

Resultaten innebar att Huddinge och Kuusysis akademilag möttes i söndagens final där Huddinge drog längsta strået med en 2-0 seger. I bronsmatchen ställdes vi åter igen mot Brottby. Passande nog gjorde våra tjejer då sin allra bästa match under helgen vilket också räckte till seger med 3-1 och bronsmedaljer runt halsen.

En riktigt rolig erfarenhet för vårt lag att testa 11-mannaspel. Med tanke på att vi inte ens spelat någon träningsmatch med 11-manna tidigare så måste man säga att tjejerna anpassade sig på ett imponerade snabbt sätt. Snyggt jobbat tjejer!

Tack även till de båda duktiga domarna Soroush och Alexander samt tilll alla deltagande lag för trevlig stämning under turneringen. Och extra grattis till guldlaget från Huddinge IF.


Tätbefolkat i vårt straffområde men Zafira har koll på läget


Idun sträcker ut i kamp med Huddingespelare


   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier