Esittely
Ottelutilastot
PaiHa - IFK Mariehamn
2022 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 14:30 Soikka TN
23
Apr

Seriepremiär på lördag


Efter två säsonger som varit upphackade och förkortade på grund av pandemin går vi nu äntligen in i en normal säsong med ett ordinarie seriespelsschema. I årets damtrea innebär det dubbelmöten i en rak serie med tio lag, dvs totalt 18 matcher.

Som vanligt har vi en väldigt ung spelartrupp - helt säkert seriens yngsta - med en snittålder på ca 17 år, i helgens matchtrupp till och med lägre än så. En grupp ambitiösa och utvecklingsbara spelare och det är just utvecklingen som är fokus i vår verksamhet. Sedan kommer det säkert att märkas resultatmässigt i vissa matcher att vi i princip är ett juniorlag som spelar mot seniorlag.

Vi tar tjuren vid hornen direkt och inleder serien med tre raka bortamatcher vilket innebär att vår första hemmamatch spelas först 21 maj när vi får besök av LeKi-futis. Men sedan kommer man å andra sidan att få många chanser att se våra unga tjejer även hemma på WHA.

I lördagens seriepremiär reser vi till Pemar för bortamöte med PaiHa. Hemmalaget slutade förra säsongen på den övre halvan av tabellen och förväntas även i år vara ett av topplagen. Motsvarande möte ifjol slutade med PaiHa-vinst 4-1 och favoritskapet ligger tveklöst på hemmalaget även i helgens möte. Men vi är hur som helst taggade på att göra en riktigt bra prestation under 90 minuter.

Avspark kl 14.30 på lördag. Eventuellt kör PaiHa liverapportering på den här länken.

Kul att det drar igång!

Bra insats men inga poäng i premiären


Lördagens seriepremiär borta mot PaiHa slutade med förlust men det fanns ändå positiva saker att ta med sig för våra unga grönvita tjejer.

PaiHa startade matchen piggt och aggressivt och var det bättre laget under matchens första fjärdedel. Möjligen var det lite premiärnerver från vår sida men efter de första 20-25 minuterna spelade vi upp oss rejält och därefter var det här en helt jämn match.

Dock hann hemmalaget med att göra två mål under den inledande kvarten och målmässigt lyckades vi sedan aldrig hota. 2-0 stod sig också till halvtidsvilan vilket då totalt sett var tämligen rättvist.

Att andra halvlek också slutade med två gjorda mål för hemmalaget och noll för oss var dock mer missvisande. Ett slutresultat i stil med 3-1 hade nog speglat matchbilden bättre. Allra närmast att nå dit var vi med ca tio minuter kvar då vi tilldömdes en straffspark efter en hands i hemmalagets straffområde. PaiHa:s målvakt gjorde dock en fin räddning på Emelinas straff.

Även sista tio jagade vi intensivt en reducering men istället slutade matchen lite snöpligt med att PaiHa kontrade in 4-0 på matchens sista spark.

Totalt sett var det här ändå en bra premiärinsats av vårt grönvita gäng. Känslan är att vi spelmässigt var närmare PaiHa i år än i motsvarande möte förra säsongen. Detta mot ett hemmalag som med stor sannolikhet kommer att tillhöra toppskiktet i årets serie.

Kul också att se positiv attityd och inställning alla 90 minuter och inga hängande huvuden. Nu tränar vi vidare ett par veckor innan nästa bortamöte mot TuTo den 7:e maj.

Matchdetaljer finns på länken.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
4 - 0
(2-0)
Mariehamn
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier