Esittely
Ottelutilastot
TuTo - IFK Mariehamn
2022 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 14:30 Kisapuisto TN
7
Maj

Stark slutforcering gav första segern


Det var lite grått, det var lite kallt och det var lite regnigt i utkanterna av Åbo när vårt damlag ställdes mot TuTo i årets andra seriematch. Men det var en insats av våra grönvita tjejer som värmde en god bit in i själen.

TuTo kom från en imponerande 4-0 seger i sin seriepremiär och senast i höstas fick vi åka hem med en klar förlust i bagaget från motsvarande bortamatch. Så på förhand gick vi väl knappast in i matchen som några storfavoriter.

Första halvlek var tät, tuff och ganska chansfattig. 0-0 i halvtid speglade därför matchbilden väl.

Andra halvlek fortsatte till en början i ungefär samma stil med två täta försvar. Det blev till slut TuTo som spräckte målnollan i matchminut 57. Detta efter att en hemmaspelare erövrade bollen mitt på vår planhalva och sedan fick drömträff med ett distansskott, vackert ska erkännas.

Mycket bra reaktion från våra tjejer på det baklängesmålet och sista halvtimmen är vår bästa i matchen där vi faktiskt till slut mal ner motståndet. Och utdelningen kom:

Minut 70, läcker passning från Emelina fram till Othilia som snyggt springer sig fri, rundar målvakten och rullar in kvitteringen.

Minut 79, Tilda avlossar ett hårt och välplacerat skott med sin högerfot (!!) i efterdyningarna av en hörna fram till ledning 1-2.

På tilläggstid spikar sedan Fanny slutresultatet till 1-3 efter att ha vänt bort två försvarare och elegant placerat bollen i bortre burgaveln.

Säsongens första trepoängare därmed säkrad efter en rakt igenom stark lagprestation. Noterbart att målvakt Elin Gripenberg gjorde sin första match i IFK-tröjan och stod för en mycket trygg och stabil insats.

Matchdetaljer finns på länken.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
1 - 3
(0-0)
Mariehamn
57' Mål Välimäki Ada

70' Mål Nordberg Othilia

79' Mål Engström Tilda

91' Mål Karlsson Fanny
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier