Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - PIF
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 19:00 Wiklöf Holding Arena
11
Sep

Inför PIF hemma på lördag


På lördag kväll inleds fortsättningsserien i damtrean. För vår del innebär den två hemmamatcher mot PIF respektive KSF för att sedan avslutas med bortamöte mot TuTo.

Förutsättningarna är att sista laget i vår serie flyttas ner till fyran nästa säsong. Alla lag har poängen med sig från spelad enkelserie där vi står på sju inspelade poäng, KSF just nu jumbo utan poäng.

Först ut alltså hemmamöte mot PIF. Ett lag vi också inledde seriespelet mot i juni då PIF vann hemma i Pargas med 4-2. Det brukar bli jämna matcher mot PIF och vi kan nog räkna med en spännande och oviss match även på lördag.

Som ofta såhär på höstkanten har vi några spelare som försvunnit på studier i olika orter; det gäller Alva Kahnberg, Nathalie Wikström och Elin Lindholm. Därutöver saknar vi ytterligare några rutinerade spelare - Emilia Ekholm, Elsa Viktorsson och Julia Andersson - på grund av diverse skador och sjukdomar. Dessutom är det lite krassligt på ytterligare ett par håll vilket oroar.

Det är många spelare, och mycket erfarenhet, att försöka ersätta men vi har ändå en startelva och förhoppningsvis lite till klara för spel även om snittåldern blir ännu lägre än vanligt.

Avspark lördag kl 19.00 på WHA huvudplan. Fri entré. Kom gärna och heja fram tjejerna!

Säker hemmaseger mot PIF


Vi fick vår revansch mot PIF efter seriepremiärförlusten i juni. Även den gången tyckte vi egentligen att vi gjorde en bra match förutom att vi hade förtvivlat svårt att omsätta våra chanser till mål. Det var den stora skillnaden i lördagens möte där vi var betydligt effektivare i målskyttet vilket till slut resulterade i vinst med 6-1.

Hemmatjejerna inledde målskyttet redan i den sjunde minuten via ett distansskott av Minna Kurtén som letade sig in precis under ribban.


Minna laddar för skott


...och det gick så här bra

Två mål till hann vi med under första halvlek och båda kom i samband med hörnor. Vi har ofta varit väldigt nära mål på hörnor så det känns som att vi hade samlat ihop till att faktiskt få sätta ett par. Milla Rosenberg och Louise Andersson målnickare efter fint inslagna hörnor av Tilda Engström och Minna.


Milla nickskarvar in 2-0


Även Louise nickade in en hörna (dock inte just här)

PIF hade sedan en bra period i slutet av första halvlek då de också fick in en reducering.

Andra halvlek inleddes sedan med en glödhet Ellen Strömborg som gjorde två eleganta mål inom loppet av fyra minuter. Ellen fullbordade sedan sitt hattrick med ca 20 minuter kvar och fastställde då slutresultatet till 6-1.

Hemmatjejerna gjorde en väldigt stabil match denna lördag kväll och hade bud på ytterligare ett par mål. Bland annat ett avslut från Ronja Eklund stenhårt i ribban samt att Ellen var nära att göra ett fjärde mål då både hon och bollen dansade längs mållinjen men på nåt sätt rullade den aldrig in.

Via samarbetet med Åland United fick vi till slut ihop en matchtrupp på 15 spelare trots att vi saknade många bortflyttade eller skadade/sjuka. Noterbart är att 14 av dessa 15 spelare är tonåringar (allt mellan 14-19 år).


Unga Othilia Nordberg gjorde ett piggt inhopp i sin första match för säsongen med damlaget

Kvällens enda undantag var Lisa Kittelsen som gjorde sina första cirka 20 minuter i grönvitt. Lisa har en bakgrund som spelare i högsta ligan med Åland United men det var, för att citera Lisa, “några år sedan”. Det var snubblande nära att sluta med succé då Lisa faktiskt var såhärnära att bli målskytt på sin första bolltouch.

Inför nästa säsong vore det kul om fler rutinerade spelare - likt Lisa, Emilia Ekholm och Julia Andersson - kunde ansluta till vårt damlag som stöttepelare till alla våra ambitiösa tonåringar. Vi är ganska säkra på att det finns några där ute med potentialen, ni är välkomna med!

Matchdetaljer finns på den här länken. Nästa match är kommande lördag, även då hemma på WHA när KSF kommer på besök. Kom och kolla för tusan!


Alva Jansson var del av en för kvällen mycket stabil backlinje

Matchbilder tagna av Mats-Erik Jansson.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 6 - 1
(3-1)
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  November   »
Kategorier