Esittely
Ottelutilastot
RaiFu/VG-62 YJ - IFK
2021 - F08 - T13 Kakkonen
Klo 12:00 Kerttula TN A
11
Sep

Lyckad bortaturné för F08


Vårt F08-lag var i helgen till fastlandet för två bortamatcher i den finska F13-serien och det var på alla sätt en lyckad resa. Först ut var ett besök till Nystad på fredag kväll för match mot UPK. Det var ett par veckor sedan tjejerna senast spelade match så det var ett IFK-gäng på sprudlande spelhumör som äntrade planen. Våra grönvita favoriter såg till att hålla tätt bakåt och gjorde många snygga mål framåt, det rann till slut iväg till vinst med 0-13.

Efter en välförtjänt middag och en natts sömn på boende i utkanten av Åbo bar på det på lördagen iväg till Reso för möte med hemmalaget RaiFu på en sprillans ny konstgräsplan. En jämnare tillställning denna dag men det fina spelet höll i sig och räckte till en ny vinst, denna gång med 0-6 (med sex olika målskyttar).

Faktum är att tjejerna nu på tre bortamatcher i höstens seriespel inte har släppt in ett enda mål medan man producerat inte mindre än 24 mål framåt. Lagets hemmamatcher har istället varit betydligt jämnare, lite omvänt kanske mot hur det brukar se ut för åländska lag.

Nu spelar ändå resultaten en mindre roll, det viktigaste är såklart att tjejerna har roligt och utvecklas som fotbollsspelare. Efter att under alla år mest ha spelat matcher mot pojklag hemma på Åland är det här första året som tjejerna är med i seriespel och kontinuerligt får möta andra flicklag i samma ålder. Och det är så tydligt att laget utvecklar sitt spel för varje match som spelas, det är nästan snopet att det nu bara återstår två seriematcher den här säsongen.

Båda de kvarvarande matcherna spelas hemma på WHA. Närmast nästa lördag då Eurajoki kommer på besök. Kom gärna och heja fram tjejerna då, det här är ett roligt gäng att följa!

Vi vill även passa på att tacka vår samarbetsförening KSF från Kimito som har lånat ut spelare till oss vid några bortamatcher. Stort tack till Emma och Felicia som var med vid ett tidigare tillfälle samt till Ellinor och Vanessa som var med oss den här helgen. Vi uppskattar det verkligen!


Tjejerna på lagfotot här ovan är bakre raden från vänster Vanessa (KSF), Sharone, Mariah, Frida, Emma och Julia. Främre raden Louise, Freja, Filippa, Izla och Sara. Längst fram Ellinor (KSF). Saknas på bilden gör Miranda och Signe som inte var med oss i just de här matcherna.

Laget tränas av Johan Småroos.

den här länken hittar ni aktuell tabell.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  November   »
Kategorier