Esittely
Ottelutilastot
JIK Dam - IFK Mariehamn
2021 - IFK Dam - ÅM
Klo 18:00 Vikingavallen Konstgräs
24
Apr

Vinst även i andra ÅM-mötet - men länge till nästa tävlingsmatch


Under lördagen spelade vårt damlag returmötet i ÅM mot JIK, den här gången på Vikingavallens konstgräs. Vädermässigt kunde kontrasten mot förra helgens möte knappast vara större, från årets varmaste dag i strålande sol till rejäl snålblåst och tidvis snöblandat regn. Aprilväder...

Även spelmässigt var det nog lite svajigare den här helgen för våra IFK-tjejer där en riktigt bra första halvlek följdes av en ganska seg andra halvlek. Inledningen var pigg där Olivia Ulenius satte 0-1 redan i matchens fjärde minut med ett skott från strax utanför straffområdet. Det följdes under halvleken upp av två mål vardera från Emelina Simolin och Tilda Engström.


Emelina spelade åter som ensam spets

Särskilt Emelinas andra mål var vackert efter uppspel från backlinjen till Tilda på vänsterkanten som gick runt och slog in bollen till en framstörtande Emelina som på volley satte bollen i mål. Många bra intentioner över huvudtaget under de första 45 minuterna och alltså ledning 0-5 i halvtid.


Tilda i en av många attacker på sin vänstersida

I andra halvlek gick vi dock ner oss lite både i tempo och passningskvalitet. Detta samtidigt som JIK gör det riktigt bra och stör oss förtjänstfullt i vår speluppbyggnad. JIK får också in en reducering till 1-5 på hörna innan Olivia blir vår tredje tvåmålsskytt för dagen genom att i slutminuterna fastställa slutresultatet till 1-6.


Ronja i kamp om bollen

Detta innebär att vi nu är klara för ÅM-final mot Åland United! En match som är planerad att spelas någon gång i sommar och som kan bli en kul upplevelse för våra grönvita tjejer. Det är väl heller ingen match där vi går ut som några större förhandsfavoriter även om vi brukar vara svårslagna på WHA. ;-)

Nu kommer det tyvärr att dröja länge innan vi får spela en tävlingsmatch igen då det under fredagen kom besked om att seriestarten skjuts upp ända fram till början av juni. Anledningen förstår ni förstås...

Supertrist givetvis när tjejerna är taggade till tänderna att få börja spela matcher mer regelbundet. Men det är bara att finna sig i läget och göra en grym träningsmånad i maj så att vi är än bättre förberedda när det så småningom äntligen drar igång.


Vera söker passningsalternativ


Minna driver förbi en motståndare


Zafira var ofta aktiv i speluppbyggnaden

Tack som vanligt till Mats-Erik Jansson för alla fina matchbilder.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
1 - 6
(0-5)
Mariehamn
10' Mål Simolin Emelina

14' Mål Simolin Emelina

31' Mål Engström Tilda

37' Mål Engström Tilda

46' Mål Sjölund Cajsa
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier