Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - JIK Dam
2021 - IFK Dam - ÅM
Klo 11:00 Wiklöf Holding Arena
17
Apr

Seger i första ÅM-matchen


Under en normal försäsong hade det varit helt absurt att vi skulle spela årets första match först i mitten av april men detta (andra) pandemipräglade år är det faktiskt den krassa sanningen.

Väldigt efterlängtat därför när vi under lördagen tog emot JIK för ÅM-match hemma på WHA. Dagen till ära tittade våren förbi och bjöd på kalasfotbollsväder och årets hittills varmaste dag.


Cajsa i en av många bra löpningar på sin högerkant

Tyvärr saknade vi flera av våra lite mer rutinerade spelare idag på grund av en del pågående rehab-träningar samt att en tjej var upptagen med jobb. I en redan ung spelartrupp blev det därmed en matchtrupp som var ännu yngre än vanligt med elva av tretton spelare i åldern 14-17 år.


Rutinen i matchtruppen fick främst Emilia stå för, som vanligt nyttig och användbar på flera positioner

Lite ringrostigt var det förstås men utifrån förutsättningarna gör våra tjejer en klart godkänd prestation. Även gästande JIK bjöd upp till bra motstånd, dock spelar vi en division högre än dem i seriesystemet och därför fullt naturligt om det återspeglar sig en del i slutresultatet också.

Efter ledning 5-0 i halvtid skrevs slutsiffrorna till 7-0 efter att tjejerna bjudit på några riktigt vackra fotbollsmål.

Emelina sätter ett av flera likartade mål efter inspel från Olivia på vänsterkanten

Kul bland annat att notera comeback av Nathalie Wikström efter ett sabbatsår från fotbollen samt Emelina Simolin som gjorde sin första match efter en svår korsbandsskada sommaren 2019. Emelina - för dagen i rollen som ensam central anfallare - stod också för fyra mål; övriga målskyttar var Ronja Eklund, Olivia Ulenius och Minna Kurtén.


Alva vänder bort en motståndare

Returmötet spelas i Jomala nästa lördag varefter vinnaren i vårt dubbelmöte får möta Åland United i ÅM-final senare i sommar. Det ni!


Dagens matchtrupp

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 7 - 0
(5-0)
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier