Esittely
Ottelutilastot
FC Nokia - IFK Mariehamn
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 15:00 Nokia KK 1
25
Jul

Seriespelet sparkar igång igen för damlaget


Efter en dryg månads uppehåll så startar seriespelet igen på söndag med bortamatch mot Nokia. I och med den förskjutna seriestarten hann vi bara spela två seriematcher under vårsäsongen (en förlust och en vinst) men nu blir det desto tätare schema med match varje helg under större delen av hösten.

Nokia har å sin sida inlett serien starkt med två vinster och bara ett insläppt mål så det blir en intressant utmaning för våra unga grönvita tjejer. I fjolårets enkelserie mötte vi Nokia hemma på WHA i en jämn match där vi ändå drog det längsta strået med en 2-0 seger.

Efter den senaste matchen i juni hade laget några veckors uppehåll från gemensamma träningar men har nu hunnit köra några pass tillsammans inför helgens match.

Tyvärr saknar vi ett antal spelare på grund av diverse skadekänningar där bland annat Alva Kahnberg och Julia Andersson kommer att vara borta från spel ytterligare några veckor. Men vi har ändå ett gäng spelklara och laddade tjejer som hoppar på båt och buss för resan upp till Nokia.

Avspark på söndag kl 15.00.

Storförlust i Nokia


Det är inget att hymla om att det var en ovanligt blek insats av vårt damlag i söndagens bortamöte med Nokia.

Exakt varför är ju svårt att ringa in. Ett konstaterande är väl att det inte är optimalt med sju timmars båt- och bussresande enkel väg på matchdagen (vi längtar tills Helsingforsfärjan börjar gå normalt igen!). Ett annat att det blev väldigt jobbigt med bara två avbytare i den 27-gradiga värmen.

Men ungefär där slutar vi leta ursäkter och konstaterar helt enkelt att vi som lag underpresterade ganska rejält idag. Detta utan att ta något ifrån Nokia som är ett bra lag och som gör en riktigt bra match.

Det finns säkert massor vårt unga lag kan lära sig även av en sådan här dag. Vi ser till att göra det, sedan skakar vi av oss detta och ser framåt mot nya träningar och matcher.

Vi vet ju att vi kan så väldigt mycket bättre.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
6 - 0
(2-0)
Mariehamn
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Oktober   »
Kategorier