Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - TuTo
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 17:00 Wiklöf Holding Arena
27
Jun

Seriepremiär för IFK Dam på lördag kl. 17:00


Nu på lördag 27.6.2020 kl.17:00 är det äntligen seriepremiär för IFK Mariehamn Dam i fastländska division 3. Motståndarna i premiärmatchen är Turun Toverit (TuTo) från Åbo. Matchen spelas på den nya konstgräsplanen på Wiklöf Holding Arena.

IFK Dam och TuTo möttes även i fjol i division 3. På bortaplan i Åbo (27.4.2019) slutade matchen 3-3 och hemma i Mariehamn (3.8.2019) slutade returmötet 2-2. Således har vi en jämn och spännande match att se fram emot. Laget coachas på lördag av Steve Beeks.

Fint väder utlovas på lördag, så välkomna till Wiklöf Holding Arena på lördag kl. 17:00. Kiosken är öppen !

Vinst i seriepremiären för IFK Dam


Det satt långt inne, men till slut blev det seger för vårt damlag när seriespelet nu äntligen drog igång. En rättvis trepoängare även om det dröjde in på övertid innan segermålet fram till 2-1 föll denna soliga premiärdag hemma på WHA (huvudplan dagen till ära).

Gästande TuTo är ett ganska fysiskt och svårspelat lag och under stora delar av första halvlek var det en jämn tillställning vi fick se. Bortalaget tog dessutom ledningen på ett välplacerat distansskott i matchens 24:e minut. Hemmatjejerna hanterade den motgången på ett bra sätt och under halvlekens sista tio minuter började man producera en hel del målchanser eller nästan-målchanser. En kvittering hängde väl lite i luften där under slutminuterna med bland annat en ribbträff och några bollar strax utanför målramen.

Andra halvlek blev till stor del en fortsättning på slutet av den första. Hemmalaget nu det klart bättre laget och chanser till en kvittering saknades verkligen inte. Men en duktig målvakt i bortalaget i kombination med att marginalerna länge inte riktigt var på det grönvitas sida, gjorde att matchuret kändes ticka på lite oroväckande snabbt. En boll hade man inne som dock blev avblåst för offside.

Med kvarten kvar kom så ett gyllene läge då Alva K blev neddragen i straffområdet. Den påföljande straffen tog Alva själv säkert hand om och det var äntligen kvitterat. Hemmalaget var även därefter det lag som fortsatte skapa flest målchanser men när klockan tickade upp mot 90 minuter talade det mesta ändå för delad poäng. Men på övertid får så Vera bollen på högerkanten och driver förbi en motståndare innan hon snyggt lägger bollen vidare till Elsa som från ganska snäv vinkel sätter 2-1 i bortre burgaveln på ett högklassigt avslut!

Totalt sett måste det anses som en rättvis seger för vårt unga hemmalag där åtta av elva spelare i dagens startelva är 18 år eller yngre (sex spelare i startelvan 16 år eller yngre).

Nu är det en hel månads uppehåll innan nästa seriematch. En månad där vår nygamle tränare Alexandru hinner träna ihop laget efter att under våren varit permitterad i de ekonomiska sviterna av Corona-pandemin. Vi säger välkommen tillbaka till Alexandru och tackar Steve Beeks som tillfälligt har lett laget under våren, och som fick sätta en snygg punkt med dagens premiärseger.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 2 - 1
(0-1)
24' Mål Ruusunen Emilia

75' Mål Kahnberg Alva

91' Mål Viktorsson Elsa

91' 1. målgivande passning Hällefors Vera
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Juli   »
Kategorier