Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - FC Nokia
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 17:00 Wiklöf Holding Arena
25
Jul

Seriespelet startar upp igen för IFK Dam


En månad efter seriepremiären återupptas nu seriespelet för vårt damlag med ny hemmamatch på lördag. Premiärmatchen mot TuTo blev en spännande historia där våra grönvita tjejer avgjorde med ett sent segermål. Mycket talar nog för en ny jämn och tät match i helgen när FC Nokia står för motståndet.

I en något haltande tabell är det just FC Nokia som sticker ut med redan fyra spelade matcher. Tabell och resultat hittar ni här.

Lördagens match spelas på WHA huvudplan med avspark kl 17.00. Fritt inträde och trevlig fotbollsunderhållning utlovas. Kom ihåg att hålla rekommenderad distans på läktaren så ses vi på lördag!

Ny hemmavinst för damlaget


Under lördagen spelade vårt damlag årets andra seriematch denna förkortade säsong, även den här gången hemma på WHA:s huvudplan. Och även den här gången slutade det med hemmaseger för våra grönvita tjejer.

Dagens motståndare FC Nokia är inte alls något dåligt lag (en förlust på fyra matcher innan dagens möte) och det var en relativt bra fotbollsmatch på div 3-nivå som vi fick se. Första halvlek såg länge ut att sluta mållös men på en hörna i matchens 44:e minut nickade Alva K in 1-0 trängd i en klunga av flera spelare.


Alva K nickar in ledningsmålet

2-0 målet kom i minut 62 efter ett snyggt anfall som avslutades med att Milla placerade in bollen i bortre burgaveln med vänsterfoten(!). Nokia jagade sedan ett reduceringsmål men hemmalaget kontrollerade ändå matchen ganska väl även under den sista halvtimmen. Totalt sett var också hemmatjejerna det något bättre laget och resultatet speglar nog matchbilden ganska väl.


Tilda i kamp om bollen

Alltid kul att hålla nollan bakåt. Det var också en mycket stabil insats defensivt även om vi länge kommer att minnas Zafiras tokräddning på en nick från nära håll i första halvlek. Klar topp-tre på listan över vassa räddningar på det nya konstgräset!

Tränare Alexandru var relativt nöjd efter matchen. Bland annat med att laget ofta värderade sina lägen bra när man skulle gå framåt samt även med detaljer i uppspelsfasen som tjejerna tränat en hel del på.

I en trupp där precis alla spelare är viktiga var dagens startuppställning Zafira; Ella, Vera, Julia A, Emmi; Milla, Louise, Emilia; Alva K, Sofia, Tilda. I matchtruppen även Minna (inbytt minut 45), Alva J, Julia K, Sara, Jasmine, Ronja och Idun. Flera med speltid.

Nästa helg blir det årets första bortaresa då vi åker till Salo för att möta FC Halikko. Det ser vi fram emot!


Sofia hugger i offensivt straffområde

Tabell och resultat finns på den här länken.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 2 - 0
(1-0)
44' Mål Kahnberg Alva

62' Mål Rosenberg Milla
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier