Esittely
Ottelutilastot
FC Halikko - IFK Mariehamn
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 14:00 Salo KHT
1
Aug

Förlust i Salo för damlaget


Efter två inledande hemmamatcher var det i lördags dags för en resa till Salo där FC Halikko tog emot för säsongens första bortamatch. Vi hade en del skadefrånvaro i truppen men också olyckligt många spelare frånvarande av andra anledningar, men en trupp på 13 taggade spelare hade vi i varje fall med oss.

Det blev en chansrik och ganska svårsammanfattad match som spelades på konstgräs under en gassande sol. Halikko är helt säkert ett av seriens bättre lag och det är alldeles tydligt att de har tränat tillsammans under lång tid och är väl samspelta.

Det var ändå våra IFK-tjejer som gjorde matchens första mål och det med en patenterad Tilda-special i matchminut 18. Tilda fick en fin passning ut på vänsterkanten från Alva K, såg att Halikkos målvakt var en bit ut från mål och sköt från distans in ledningsmålet högt i bortre burgaveln.

Några minuter senare kvitterade hemmalaget på straff och matchen stod och vägde. Det finns ju alltid många “om” och “men” i fotboll, i den här matchen var det ett par extra tydliga sådana. Exempelvis i slutminuten av första halvlek när vi får en hörna som är såhärnära att gå in i mål men räddas på mållinjen. Vi trodde halvleken skulle ta slut där men istället hinner Halikko kontra och i sin tur få en hörna som de petar in i mål vid första stolpen på halvlekens sista bollkontakt. Om…

I inledningen av andra halvlek gör så Halikko sitt tredje mål för dagen, den här gången på ett distansskott efter lite avvaktande spel av oss högre upp i banan. Och när de sedan även sätter fyran några minuter senare blir det såklart en svår uppgift att jaga ikapp.

Våra grönvita tjejer repar dock mod och inleder här en riktigt stark period. Vi får också utdelning via ytterligare ett läckert distansskott, den här gången från Sofia. Därefter har vi en bra press i jakten på ytterligare en reducering bland annat när Tilda är på väg att kopiera sitt första mål men den här gången träffar bollen insidan av stolpen och dansar längs mållinjen. Om...

Istället kontrar Halikko in 5-2 och matchen är i praktiken över. En fullt rättvis seger för ett bra och välspelande hemmalag även om siffrorna blev något i överkant sett till matchbilden.

Vi laddar om för en ny träningsvecka som avslutas med hemmamatch kommande lördag mot AC Himmeli. Även det ett av seriens starkare lag så det blir en rolig utmaning!


Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
5 - 2
(2-1)
Mariehamn
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Augusti   »
Kategorier