Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - RaiFu
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 19:30 Wiklöf Holding Arena
29
Aug

Säsongens sista hemmamatch på lördag


Det känns lite som att den märkliga fotbollssäsongen 2020 knappt hann börja innan den börjar lida mot sitt slut… Redan nu på lördag spelar vårt damlag faktiskt årets sista hemmamatch i seriespelet. Därefter återstår två bortamatcher i september.

Laget som vi välkomnar till WHA på lördag är Reso-klubben RaiFu. Det är fem-sex lag på den övre halvan av tabellen som är ganska jämnbra och där alla tycks kunna ta poäng av varandra. Både RaiFu och vårt grönvita hemmalag tillhör den gruppen, så vi kan sannolikt se fram emot en jämn och välspelad match.

Lördagens match blir även ett möte mellan seriens två särklassiga skytteligaledare där både Tiiu Lehtonen i RaiFu och vår egen Alva Kahnberg står på hela 11 gjorda mål.

Matchen spelas på WHA:s huvudplan efter Åland Uniteds ligamatch så se till att ladda upp för en helkväll med underhållande fotboll. Det dröjer alltså ända till våren innan ni får chansen att se våra grönvita tjejer i seriespel på åländsk mark igen!

Aktuell tabell finns här.

Fri entré. Matchstart 19.30. Håll lämpligt avstånd på läktaren så ses vi.

Kryss i sista hemmamatchen


Det var en bra fotbollsmatch på hög division 3-nivå när våra IFK-tjejer tog emot RaiFu i säsongens sista hemmamatch. Efter 90 ganska intensiva minuter visade resultattavlan på 1-1 när domaren blåste av.

Precis som förra helgen släpper vi in ett tidigt baklängesmål när RaiFu gör 0-1 redan i den fjärde minuten efter ett fint inspel från kanten. Under resterande del av första halvlek är det närmare en kvittering än ytterligare ett bortamål men resultatet står sig fram till halvtidsvilan.

Kvitteringen kommer istället knappa tio minuter in i andra halvlek. Detta på en snabb omställning där en boll från Vera hittar till Elsa som i sin tur spelar fram Alva K. 1-1 och Alva upp i ensam skytteligaledning.


Jubel efter Alvas kvittering

Det är sedan våra grönvita tjejer som står för det mesta av bollinnehavet med spelet till stor del förlagt på bortalagets planhalva men känslan är att vi får jobba hårt för att skapa några riktigt heta chanser. Bortalaget känns heller aldrig ofarliga när de går till anfall och det är två lag som är sugna på ytterligare mål. Men stabila försvar i båda lagen gör att det stannar vid 1-1.


Elsa stod för framspelningen till 1-1

Av två bra lag skulle nog ändå även en neutral åskådare hävda att hemmatjejerna är det lag som är närmast segern. Vi tror väl inte heller att det är brist på ödmjukhet när vi känner att vi mycket väl kunde (kanske borde) ha haft sex poäng med oss från de två senaste helgerna. Nu bidde det bara en men vi får ta med oss två bra prestationer istället!


Milla i kamp om bollen

Tränare Alexandru nöjd med många delar ikväll där laget till stor del följer matchplanen på ett bra sätt. Nu jobbar vi vidare med en ny träningsvecka inför seriens två avslutande bortamatcher, närmast bär det av till Pargas nästa helg för möte med PIF.

Aktuell tabell finns på den här länken. Om ni skyndar er att gå in och kolla innan söndag kväll så hittar ni våra favorittjejer i topp!

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 1 - 1
(0-1)
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  September   »
Kategorier