Esittely
Ottelutilastot
PIF - IFK Mariehamn
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 14:30 Parainen Pajbacka nurmi
5
Sep

Knapp förlust i Pargas


Hemmaplansfördelen har visat sig vara väldigt avgörande för vårt damlag den här säsongen när det gäller att plocka poäng. Hemma på WHA har tjejerna gått obesegrade genom seriespelet medan poängutdelningen på bortaplan - efter tre försök - ännu låter vänta på sig. Laget har ändå gjort några bra insatser även på fastländsk mark men i en serie med många jämna lag behöver man det där lilla extra flytet, och det har vi ännu saknat på årets bortaresor.

I lördags blev det en ny knapp bortaförlust när laget var på besök i Pargas. Hemmalaget PIF tog ledningen i samband med en hörna efter en knapp halvtimmes spel. Det resultatet stod sig sedan nästan matchen ut. I en jämn tillställning fanns det några bud på mål åt båda håll som dock alla blev resultatlösa. När vi så jagade en kvittering extra hårt i slutminuterna öppnade det istället upp sig ett läge för PIF som de förvaltade fram till slutresultatet 2-0.


Av logistiska skäl hade vi en ganska tunn trupp med oss på den här resan. Tyvärr drabbades vi under matchen av ett par skadekänningar som gjorde att vi redan under första halvlek behövde flytta om en del mellan olika positioner. Inte idealiskt förstås och det påverkade matchplanen en del. Men all heder till tjejerna som - som vanligt - visar en bra inställning under matchens alla 90 minuter.

Vi säger grattis till PIF som nu nosar oss i hälarna i tabellen där det är ett riktigt getingbo mellan platserna 2-7.

För vår del väntar nu en matchfri helg innan vi om två veckor avslutar årets förkortade seriespel med bortamöte mot KSF. Det ser vi fram emot!


Positivt gäng på bortaresa med speciallösningar pga begränsad färjetrafik i dessa tider.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
2 - 0
(1-0)
Mariehamn
28' Mål Lindfors Mirella

55' Gult kort Hällefors Vera

88' Mål Ekholm Michelle
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  September   »
Kategorier