Esittely
Ottelutilastot
KSF - IFK Mariehamn
2020 - IFK Dam - Naisten Kolmonen
Klo 14:30 Amospuisto nurmi 1
19
Sep

Vinst i serieavslutningen med rekordungt lag


Damlaget satte en snygg punkt på årets seriespel när man under lördagen tog en tämligen stabil seger borta mot KSF. Slutsiffrorna skrevs till 3-5, då hade våra grönvita tjejer även ytterligare ett par bollar i nät som dömdes bort med hårfin marginal.

Vi har varit obesegrade och väldigt starka på hemmaplan i år men haft det tuffare på bortaplan. Så det var kul att laget nu fick med sig en trepoängare även från fastlandet. Eller fastlandet förresten, vi var ju faktiskt ute på en ö (Kimitoön) idag också, kanske det som gav den extra trygghetskänslan...

Det tog dock även denna dag ca tio minuter innan våra tjejer började hitta rätt i spelet. Men efter ca en kvarts spel kom ett förlösande ledningsmål på ett snyggt anfall där bollen gick från Vera via Minna fram till Alva K som satte sitt och lagets första mål för dagen.

Efter att Alva även utökat fram till 0-2 (fin framspelning från Olivia) hann hemmalaget med en reducering innan halvtidsvilan.


Uppvärmning på höstplan

I inledningen av andra halvlek hade sedan KSF en bra period där vi hade lite problem med deras höga press. Efter att de även fått in en kvittering tog sig dock IFK-tjejerna samman och gör sedan en riktigt bra halvlek. Alva K sätter också med dryga halvtimmen kvar 2-3 på straff efter att själv ha blivit nerdragen.

Sedan hinner Alva visa vilken vass avslutare hon är ytterligare ett par gånger fram till ledning 2-5. Samtliga fem mål av Alva alltså som kommer upp i minst sagt imponerande 17 mål på nio matcher.

KSF får sedan avsluta målskyttet med en lite onödig reducering fram till slutresultatet 3-5.

Totalt sett en bra prestation av våra tjejer. Inte minst utifrån förutsättningarna med många skador och sjukdomar i truppen. Bland annat saknar vi vår ordinarie målvakt men då kliver rutinerade Emilia (normalt försvar/mittfält) in och gör en alldeles lysande insats i målet.

Och så har vi med oss ett helt koppel (ännu) yngre spelare som alla gör en bra första insats med damlaget. Frågan är om vi denna lördag inte sätter något slags rekord för ung medelålder i den här serien. I dagens matchtrupp hade vi två spelare äldre än 16 år. Tretton av femton spelare alltså 16 år eller yngre...


Segerjubel efter match

Vi kan härmed summera ett märkligt år och en märklig säsong. Seriespelet blev nedkortat till endast enkelserie men kul att vi i varje fall fick chansen att spela dessa nio matcher.

Roligt också med en väldigt tät och jämn serie där egentligen bara ett lag föll ur ramen kvalitetsmässigt. Efter serievinnarna Lieto är det ett helt koppel lag (däribland vi) inom en eller två poäng. Faktum är att det för vår del - när man räknar på det - hade räckt med vinst i bortamötet med Lieto för att vinna serien. En match där vi objektivt sett faktiskt var det bättre laget…

Tabellen finns på den här länken.

Tjejerna ska hur som helst vara väldigt nöjda med sina prestationer i årets seriespel. Det har varit ganska speciella omständigheter runt om där man - detta Corona-märkta år - hade flera tillfälliga tränarlösningar hela försäsongen och ända in på början av seriespelet. Såklart svårt då för alla inblandade att hinna bygga någon riktig struktur för laget.

Nu hoppas vi på en mer normal säsong på alla sätt nästa år, då laget förhoppningsvis får en chans att jobba med lite mer kontinuitet och långsiktighet. Då kan vi säkert se fram emot ännu ett riktigt roligt år.

Tack så länge tjejer för all underhållning den här säsongen!

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
3 - 5
(1-2)
Mariehamn
13' Mål Kahnberg Alva

37' Mål Kahnberg Alva

40' Mål Ratia-Dahlbom Netta

51' Mål Sjöqvist Susanna

58' Mål Kahnberg Alva

61' Mål Kahnberg Alva

64' Mål Kahnberg Alva

87' Mål Lindblom Erin
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  September   »
Kategorier