Introduktion
Matchstatistik
IFK Mariehamn - AC Himmeli
2019 - IFK Dam - Naiset Kolmonen
Klo 15:00 Wiklöf Holding Arena
14
Sep

Seriepremiär för IFK Dam


Nu på lördag 13.4 kl. 15:00 inleder IFK Mariehamns unga damlag seriespelet i division 3 på fastlandet. Den första matchen spelas på bortaplan, i Björneborg, mot Athletic Club Himmeli. AC Himmeli slutade på en tredje plats ifjol i division 3, och de kommer troligen även i år att höra till topplagen. IFK Dam reser iväg med en trupp bestående av Ella Fonsell, Wilma Rajalin (målvakt), Sara Trondh, Cajsa Ivars, Matilda Hampf, Minna Kurtén, Wera Polviander, Emelina Simolin, Sofia Lindström, Siri Jansson, Cassandra Åkerholm, Alva Kahnberg, Agnes Gordon, Elin Andersson, Vera Hällefors och Louise Andersson. Alla är taggade på att äntligen få börja spela seriematcher, efter en kall och lång vinter.

Stort lycka till önskas tjejerna!

Matchprotokoll: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1243730

Serietabell och resultat: https://www.palloliitto.fi/spllsuomi/naisten-kolmo...

Motståndarlagets hemsida: https://achimmeli.com/

Bilden ovan är från IFK F18:s fjolårsläger i Belek, Turkiet.

Säsongen är inledd för IFK Dam


I ett strålande vårväder med sol och 9 grader varmt inledde IFK Mariehamn dam säsongen i fastländska division 3. För motståndet stod AC Himmeli och matchen spelades i Björneborg. Flera spelare hade med kort varsel tvingats lämna återbud, men truppen bestod ändå av 15 spelare, varav några inkallade med några timmars varsel. Laget hade tyvärr inte någon ordinarie målvakt med på denna resa, men Cassie Åkerholm tog utan knorr på sig målvaktshandskarna och gjorde en riktigt bra insats i målet, trots att siffrorna i slutet rann iväg.

Vi visste på förhand att AC Himmeli är ett bra lag. De slutade i fjol på en tredje plats i division 3, bara några poäng efter ettan KaaPo och tvåan RaiFu. Eftersom de båda sistnämnda lagen i år spelar i division 2, måste nog AC Himmeli höra till en av vinnarkandidaterna i årets division 3. Eftersom fjolårets vinnare av skytteligan (Henna Lehti, 35 mål) spelar i laget, så visste vi att det var ett tufft motstånd som väntade. IFK Dam bjöd inledningsvis på riktigt fin fotboll. Dock var det Himmeli som fick utdelning i den första halvleken, men två mål av en viss Lehti. I halvtid stod det 3-0 till hemmalaget. IFK Mariehamn hade i halvtid bestämt sig för att försöka jaga ikapp. I 60:e minuten reducerade Alva Kahnberg på straff, efter att Emelina Simolin fällts i straffområdet. I 70:e minuten gjorde Alva Kahnberg och reducerade 3-2, och då var det match igen. Tyvärr kunde Himmeli kort därefter göra två mål, och då var matchen i princip avgjord. Slutresultatet skrevs till slut till 7-2.

IFK Dam skall dock inte känna sig alltför nedstämda. Laget gjorde trots allt en bra insats och spelade stundtals mycket bra fotboll och kom till många avslut. Det fanns en hel del positivt att ta med sig från denna match, trots stora förlustsiffror.

I laget spelade Ella Fonsell, Sara Trondh, Cajsa Ivars, Matilda Hampf, Minna Kurtén, Wera Polviander, Emelina Simolin, Sofia Lindström (lån från ÅU), Siri Jansson, Cassandra Åkerholm (målvakt), Alva Kahnberg, Agnes Gordon, Elin Andersson, Vera Hällefors och Louise Andersson.

Hela matchen kan ses på lagets Youtube kanal, halvlek 1:

Halvlek 2:

Lördag 27.4 kl. 15:00 är det dags för nästa match, borta mot TuTo i Åbo. Då blir det nya tag och förhoppningsvis poäng.

Ingen live-uppföljning   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 0 - 2
(0 - 1)
25' Mål Saari Heidi

87' Mål Lehti Henna
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategorier