Introduktion
Matchstatistik
Film/IFK D-Ö - IFK /ÅU F04
2019 - F04/05 - Upplandsserien F15
Klo 11:30 Björkparken
1
Jun

Dubbla bortamatcher med blandat resultat


Tjejerna i IFK Mariehamn/Åland Uniteds F04-lag tillbringade ett antal timmar på Ålands hav och på norduppländska fotbollsplaner i helgen då laget hade bortamatch både torsdag och lördag.

På torsdagen stod möte med Ullfors/Månkarbo på programmet. Hemmalaget spelade konsekvent med en hög backlinje och till en början fastnade våra åländska tjejer i fällan några gånger med offside-avblåsningar som följd. Men så småningom lärde vi oss hantera det med fina passningar och väl avvägda löpningar genom motståndarnas backlinje.

Fram till halvtidsvilan hade vi också sprungit ifrån fram till ledning 0-4 efter 40 minuter av riktigt bra fotboll. Andra halvlek inleddes sedan med tre mål på fyra minuter! Först ett par lite olyckliga baklängesmål innan Milla löpte sig fri på ännu en bra passning och satte 2-5.

Vi hade sedan ett antal bud på ytterligare mål men effektiviteten, och spelet i stort, var inte riktigt av samma kvalitet i andra halvlek. Istället kunde Ullfors/Månkarbo peta in en reducering fram till slutresultatet 3-5 i åländsk favör. Dagens målskyttar var Emelina 2, Louise, Ronja och Milla.


Tre poäng på torsdagen alltså och det var nära poäng även på lördagen i bortamötet med topplaget Film/IFK D-Ö. Ett par sena mål av hemmalaget innebar dock förlust för våra åländska tjejer med 4-2.

Men det var en välspelad match mellan två lag som verkligen försökte spela trevlig och konstruktiv fotboll. Hemmalaget Film/IFK D-Ö inledde matchen med ett tidigt mål och avslutade även första halvlek med ett sent mål. Däremellan hade Louise dundrat in en boll i nät på ett karaktäristiskt långskott. Halvtidsresultat alltså 2-1 i hemmafavör.

När så Milla kvitterade en bit in i andra halvlek var det alltså helt jämnt och chanser för segermål fanns åt båda håll. Under matchens sista tio minuter avgjorde dock hemmalaget med ytterligare två mål. Film/IFK D-Ö är därmed fortsatt utan poängförlust i tabellen som finns här.

För våra åländska tjejers del så vet vi att vi - i våra bästa stunder - kan matcha alla lag i den här serien. För att nypa poäng mot de riktiga topplagen behöver vi dock bli lite jämnare i prestationen under matchens alla 80 minuter. Vi jobbar vidare och ser närmast fram emot hemmamötet med BKV Norrtälje Blå kommande söndag.

Nedan litet fotokollage från matchen mot Ullfors/Månkarbo med foton tagna av Mats-Erik Jansson.


Vera söker passningsalternativ


Louise rullar in 1-0 målet


Emmi driver upp bollen framför lagets tillresta supportrar


Ronja sätter 2-0 efter fin löpning in i straffområdet


Jennifer med läcker dragning


Jasmine trivdes på Ringvallens gröna matta


Esperanza i löpduell med hemmaförsvaret


Anni skickar iväg en crossboll

Ingen live-uppföljning   

   

   

   
Statistik
Film/IFK D-Ö 4 - 2
(2 - 1)
/ÅU F04
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  September   »
Ti Ons To Fre
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategorier