Introduktion
Matchstatistik
IFK F04/05 - BKV Norrtälje Röd
2018 - F04/05 - Upplandsserien F14
Klo 15:00 WHA konstgräs
15
Sep

Förhandsinformation


Samling WHA kl 14.00.

F04/05 på strålande spelhumör


Det har varit många väldigt täta och målsnåla matcher i årets serie för vårt F04/05-lag. Dagens hemmamatch mot BKV Norrtälje Röd blev dock ett litet undantag med ovanligt öppet spel åt båda håll. Kul tyckte våra hemmatjejer som visade stor spelglädje och öste på fram till en 5-1 seger.

Matchen både började och slutade med att Emelina hittade nätet. 1-0 kom efter blott 17 sekunder efter en fin långboll från Alva. I hemmamatchen mot Sunnersta klockade vi in första målet efter 19 sekunder så nu vi slipade lite till på lagrekordet för snabbast mål.


Emmi och Emelina med tidig målglädje

Under första perioden hann vi även göra 2-0. Emelina åter målskytt och åter på en fin framspelning från en av våra backar, den här gången en väl avvägd djupledsboll från Vera. Norrtälje reducerade sedan i periodens slutsekunder då de slog en hörna direkt i mål(!).


Julia lade som vanligt ner ett stort jobb på mittfältet

Vi pratade före matchen om hur viktigt det är att någon av innermittfältarna följer med upp i anfallen när vi spelar med endast en renodlad anfallare. Tjejerna lyssnade och agerade. Både 3-1 och 4-1 kom efter att just en innermittfältare följde med upp ända in i straffområdet och tryckte in bollen i nät på inspel från kanten.

Emmi målskytt på viktiga 3-1 (just då på innermitt, supernyttiga Emmi hann även med att spela både vänstermitt och vänsterback under matchen) och Louise (också på strålande spelhumör) på 4-1. Båda målen under matchens andra period.


Zafira med en vältajmad utrusning

För en gångs skull var det inte nervöst in i det sista utan hemmatjejerna kunde spela av den sista perioden med bra kontroll på matchen. Och i slutsekunderna satte alltså Emelina femman ur dålig vinkel nästan nere vid kortlinjen, det var väl ungefär 17 sekunder kvar av matchen då.


Högerback Minna på en av flera offensiva utflykter, Jennifer kliver rutinerat ner och täcker i defensiven

Det här var en av säsongens bättre insatser och alla våra grönvita tjejer ska vara nöjda med dagens prestation, både individuellt och som lag.


Alva hade inte heller idag några planer på att släppa förbi sig någon på sin vänsterkant

Tolfte seriematchen i rad utan förlust innebar att laget hänger sig kvar i toppen av tabellen som ni hittar här. Nästa helg blir det säsongens sista bortaresa då vi besöker Sunnersta.

Alla foton tagna av Mats-Erik Jansson.

Ingen live-uppföljning   

   

   

   
Statistik
F04/05 5 - 1
(2 - 1)
BKV Norrtälje Röd
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  April   »
Ti Ons To Fre
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategorier