Introduktion
Matchstatistik
IFK F04/05 - Sunnersta AIF
2018 - F04/05 - Upplandsserien F14
Klo 15:00 Backeberg
20
Maj

Förhandsinformation


Samling Backeberg kl 14.00.

Hög lagmoral gav dubbla hemmasegrar


Vårt F04/05-lag hade match i Upplandsserien både lördag och söndag den här varma försommarhelgen. Efter två inledande förluster i årets seriespel visade tjejerna nu en härlig lagmoral och kämpaglöd vilket också räckte till dubbla segrar i två jämna matcher.

Under lördagen var det Danmarks IF som stod för motståndet på WHA konstgräs. Våra grönvita hemmatjejer inledde med en riktigt stark första period (speltiden i år är det lite udda 3 x 25 minuter) med bra passningsspel och mycket kommunikation på planen. Det resulterade också i en 2-0 ledning efter att Minna fått en kalasträff på ett distansskott samt Louise snyggt utökat ledningen i en ovan roll som anfallare.


Idun i en av många bra aktioner mot Danmarks IF

I andra perioden var bortalaget Danmark det lag som hade mest energi och det bästa spelet dock utan att få någon målmässig utdelning. Under matchens sista tredjedel svängde matchbilden igen då vi åter hade ett visst spelövertag. Trots chanser åt båda håll blev det inga fler mål.


Ellen med som vanligt bra teknik och kluriga dragningar

Vinst med 2-0 således och hållen nolla för Zafira som hade god hjälp av Alva-Elin-Vera i en stabil backlinje samt även hela det övriga laget som alla gjorde ett stort jobb i defensiven.


Zafira fick hålla nollan efter några riktigt svettiga räddningar

På söndagen bytte vi konstgräs på WHA mot naturgräs på Backeberg i mötet med Sunnersta AIF. Den något mindre planen bjöd inte på några stora ytor men väl på en händelserik och väldigt underhållande match.

Matchbilden var inte helt olik lördagens match då IFK-tjejerna åter hade sin bästa period första 25, en något sämre andra period för att sedan höja sig igen under matchens sista tredjedel.


Jennifer gjorde ett stort jobb i båda helgens matcher

Vi inledde med att sätta nytt rekord för vårt lag vad gäller snabbt ledningsmål. 19 sekunder tog det innan Emelina gjorde 1-0 och då hade både Louise och Ellen varit nära sekunderna innan… Vi hann även göra ett mål till under första perioden samt att Sunnersta reducerade på en frispark i slutminuterna.

Minnesvärt också från den perioden var ett stenhårt skott i stolpen från Liza efter ett snabbt ryck på högerkanten. Den stackars målstolpen står fortfarande och darrar ännu i denna stund.


Liza med koll på bollen mot Sunnersta

En bit in i andra perioden kvitterade Sunnersta som då spelade riktigt bra men vi lyckades ändå åter ta ledningen fram till 3-2 innan andra periodvilan.


Emelina rullar in 3-2 målet

Härlig inställning sedan av hela laget under matchens sista 25 minuter då vi inte släppte till några större farligheter bakåt förutom ett par frisparkar i lite läskiga lägen. Tämligen rättvist därför när Emelina avslutade sin målglada dag med att i slutminuterna läckert runda målvakten och spika slutresultatet till 4-2.


Lagets sköna inställning symboliserat av Emmy på väg framåt

Vi tackar våra tjejer för två underhållande matcher med många bra prestationer. Näst på tur är bortamatch mot Funbo om en vecka vilket blir en helt ny bekantskap för vårt lag.

Ingen live-uppföljning   

   

   

   
Statistik
F04/05 4 - 2
(2 - 2)
Sunnersta AIF
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategorier