Introduktion
Matchstatistik
IFK Mariehamn - ÅIFK
2018 - P17, Finland (B-jun) - P17 Tvåan
Klo 18:30 WHA konstgräs
30
Jun

IFK Mariehamn P17 spelar om avancemang till Ettan


IFK Mariehamn P17 har på lördag 30.6 kl. 18:30 ännu chansen att avancera till Ettan (Ykkönen) då man möter Åbo IFK hemma på WHA konstgräs i P17 Tvåan. Kioskförsäljning.

IFK ligger på andra plats i serien på samma poäng som trean HJS men med fyra mål bättre. HJS möter dock ett betydligt lättare motstånd då man borta möter MuSa som IFK senaste omgång slog med hela 8-0. Om IFK vinner sin match mot Åbo IFK måste HJS i sin tur vinna med minst 6 mål för att avancera istället för IFK.

Förutsättningarna i vårens serie P17 Tvåan är att de två bäst placerade lagen avancerar till P17 Ettan till hösten och de tre sista lagen degraderas till distriktserien.

P17 Tvåan: Serietabell, matcher och resultat

IFK P17 kvar i tvåan trots seger i sista matchen


IFK Mariehamn P17 hade på lördag kväll möjlighet att på målskillnad avancera till ettan genom seger i sista matchen i serien. IFK hade 4 mål bättre i målskillnad än serietrean HJS inför sista omgången. HJS lyckades dock tidigare på lördagen med att utklassa bottenlaget MuSa med hela 12-0 så IFK var tvungna att vinna med hela 8 mål för att behålla andraplatsen och säkra avancemang till ettan på fler gjorda mål. Ingen lätt uppgift mot fysiskt starka Åbo IFK.

Ett taggat IFK inledde matchen piggt och gick tidigt upp i ledning. Målfabrikationen fortsatte och redan efter 28 minuter stod det hela 5-0 på resultattavlan och IFK såg ut att kunna lyckas med den nästan omöjliga uppgiften att vinna med 8 mål. IFK har dock lite oflyt i den hårda vinden och Åbo IFK kunde göra två snabba mål och IFK gick till halvtids vila med ledning 5-2.

Matchen blev i andra halvleken allt mer grinig och spelet allt sämre och flera varningar delades ut. Hemmalaget gick dock segrande ur kampen och kunde tillslut vinna matchen med 6-4 och placerar sig därmed på en fin tredje plats i serien efter FC Haka och HJS som båda stiger till ettan.

När tvåan på nytt drar igång i slutet av juli får IFK möta några nya lag då Peimari UTD och FC Jazz 2 samt TaFA alla stiger från trean medan gamla bekanta Pallo-Iirot faller från ettan. Serien skall sedan fyllas på med ytterligare ett lag och det blir högst troligt SalPa som slutade på 8:e plats i tvåan och var det bäst placerade laget av de tre som degraderades efter vårens serie. En intressant höst väntar det unga IFK laget som förhoppningsvis kan upprepa vårens fina prestation och åter vara med och kriga i toppen av serien i höst.

P17 Tvåan: Serietabell, matcher och resultatIngen live-uppföljning   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 6 - 4
(5 - 2)
Mera nyheter
IFK Mariehamn Fotboll r.f.
«  April   »
Ti Ons To Fre
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategorier