Esittely
Ottelutilastot
PIF - IFK Mariehamn
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 14:30 Parainen Pajbacka nurmi
12
Jun

Seriepremiär på lördag


Efter ännu en evighetslång coronapräglad försäsong är det så äntligen dags; på lördag inleder vi årets seriespel med bortamatch mot PIF.

I stor brist på matcher under det senaste halvåret känns det väldigt svårt att veta hur väl vi står oss mot årets seriemotstånd, en osäkerhet vi säkert inte är ensamma om. En titt i backspegeln visar hur som helst att vi förlorade motsvarande möte förra året då PIF vann med 2-0.

Fjolårsserien var ju också ett riktigt getingbo där bland annat både vi och PIF tillhörde den grupp på sex lag som slutade inom tre poängs marginal. Så en god gissning är nog att vi kan se fram emot en jämn och spännande premiärmatch.

Laget har tränat på bra under hela året men har - förutom pandemins effekter - störts av en del skador inom truppen. Ett antal spelare har därför inte fått den kontinuitet i träningen som man kanske hade önskat.

Nu har skadeläget ljusnat en hel del men fortfarande är det två-tre spelare som inte finns tillgängliga inför lördagens premiär. Med viss hjälp av samarbetsavtalet med Åland United kommer vi ändå att åka till Pargas med en relativt bred matchtrupp.

Efter ett par rundor med spelschemat har det alltså landat i en enkelserie + en fortsättningsserie där serien delas i en övre och undre halva inom vilka lagen möts en gång till. Totalt kommer det att innebära elva eller tolv seriematcher för vår del. Två matcher nu i juni följt av några veckors uppehåll innan det blir fullt ös med matcher från och med 25 juli och framåt.

Men först PIF på bortagräs alltså, avspark lördag kl 14.30. Kul som tusan!

Premiärförlust i Pargas


Det blev en ganska frustrerande eftermiddag i Pargas när vi under lördagen inledde seriespelet med bortamatch mot PIF; en match som slutade med vinst för hemmalaget med 4-2.

Den stora skillnaden idag var förmågan att utnyttja sina målchanser. Medan vi hade förtvivlat svårt att få in bollen var PIF istället väldigt effektiva i sitt målskytte. Och det är ju som bekant målen som i slutändan räknas…

Totalt sett gör vi egentligen en relativt bra prestation över 90 minuter. Bara under första halvlek ska vi med normal utdelning - utan att överdriva - göra i varje fall fyra-fem mål. Men skärpan i avsluten fanns inte där idag samtidigt som hemmamålvakten gör en fantastiskt bra match.

Vi inledde ändå målskyttet på en straff i tolfte minuten efter att Alva Kahnberg rivits ner i straffområdet. Tilda Engström rullade säkert in straffen.

Hemmalaget kvitterade sedan på en lurigt inslagen hörna i matchminut 26 som nästan gick direkt i mål. Snabb respons sedan från våra tjejer när Tilda minuten efter ger oss ledningen på nytt på en retur efter avslut av Alva Kahnberg. (I officiella statistiken står det att målen föll i omvänd ordning men det stämmer alltså inte.)

Ledning 1-2 i halvtid med mycket mersmak var känslan då.

Även i andra halvlek gör vi en spelmässigt klart godkänd insats förutom just det här med målskyttet... Några riktigt bra lägen som missas (eller räddas av hemmamålvakten) även då, men också lite för många felbeslut i avgörande lägen. Kanske lite matchovana som satte sina spår.

Hemmalaget PIF gör också en bra andra halvlek med det viktiga tillägget att de lyckas sätta bollen i nät. 2-2 i samband med en ny hörna där kvitteringen kommer på ett välplacerat skott från ungefär straffområdeslinjen efter en lite misslyckad rensning från vår sida.

Ledning 3-2 för PIF kommer sedan i minut 82 efter ett nytt långskott. När vi sedan i slutminuterna jagar en kvittering kontrar hemmalaget även in 4-2 som alltså blir slutresultatet.

Strax före 4-2 målet är det också en väldigt olycklig situation där Alva Kahnberg faller så pass illa i en närkamp att hon får en oturlig överkroppsskada. Tyvärr kommer den att innebära att hon är borta från fotbollen under flera veckor. Krya på dig Alva!

Vi gratulerar PIF som för andra året i rad snuvar oss på alla poäng. Själva tar vi med oss att vi - trots förlusten - ändå gjorde många saker både bra och rätt idag.

Nu laddar vi om och ser fram emot hemmapremiären mot TuTo nästa helg.


Den åländska flaggan vajade på Pajbacka idag, en snygg gest från hemmaföreningen.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
4 - 2
(1-2)
Mariehamn
Mera nyheter
IFK Dam
«  Augusti   »
Kategorier