Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - TuTo
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 16:30 Wiklöf Holding Arena
19
Jun

Stabil seger i hemmapremiären


Under lördagen tog vårt damlag emot fjolårets serietrea TuTo för säsongens hemmapremiär i seriespelet. Faktiskt samma motståndare som vi mötte i fjolårets hemmapremiär.

Den gången vann vi med 2-1 efter ett sent segermål, idag blev det något större siffror då slutresultatet skrevs till 5-0.

Som vanligt var det ett ungt hemmalag som klev ut på WHA. Förutom vår fantastiskt nyttiga “lagmamma” Emilia Ekholm - som idag hann med att spela på fyra olika positioner - bestod matchtruppen av idel tonåringar.

En rakt igenom stabil och bra insats av våra tjejer som följde matchplanen på ett alldeles utmärkt sätt. Målskyttet inleddes i tionde minuten och det var ett mål direkt ur tränare Alexandrus instruktionsbok. Emilia slog en läcker crossboll till Milla Rosenberg på högerkanten som i sin tur från “assist zone” spelade in bollen framför mål till Emelina Simolin som kunde rulla in 1-0 i princip i öppet mål.

Emelina hann också sätta 2-0 före halvtidsvilan på retur efter avslut från Tilda Engström.


Emelina avslutar ett vackert anfall med att sätta 1-0 på inspel från Milla

Den stora skillnaden mot premiärmatchen i Pargas var att vi idag satte en klart större andel av våra målchanser. Under andra halvlek blev det nätkänning tre gånger; 3-0 av Tilda efter passning från Selma Viktorsson, Emelina gjorde sedan sitt tredje för dagen fram till 4-0 innan Alva Jansson avslutade målskyttet med sin beryktade vänsterfot fram till 5-0 i samband med en hörna.


Alva klappas om efter sitt 5-0 mål

Mycket stabilt bakåt under hela matchen. Det var först i slutminuterna som TuTo hade en riktigt het målchans där Zafira Berglund fick sträcka ut ordentligt och lyckades tippa bollen stolpe ut. En hållen nolla som belöning för den fina räddningen!

Officiella matchinfon finns på den här länken.

Nu dröjer det några veckor innan seriespelet fortsätter igen med bortamatch mot Nokia 25 juli. Efter dagens fina insats kan laget gå in i det uppehållet med gott självförtroende!


En bra nick på hörna av Louise Andersson


...som bildade stabilt mittbackspar med Vera Hällefors


Zafira fick hålla nollan i hemmapremiären


Minna Kurtén trängd mellan två TuTo-spelare med Emilia i bakgrunden


Selma Viktorsson - till vardags i ÅU men med många matcher i grönvitt genom alla år - styrde mycket av spelet från sin mittfältsposition

Tack till Mats-Erik Jansson för fina matchbilder.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 5 - 0
(2-0)
10' Mål Simolin Emelina

30' Mål Simolin Emelina

56' Mål Engström Tilda

63' Mål Simolin Emelina

76' Mål Jansson Alva
Mera nyheter
IFK Dam
«  Augusti   »
Kategorier