Esittely
Ottelutilastot
PaiHa - IFK Mariehamn
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 14:00 Soikka TN
7
Aug

Sargat damlag på ny bortaresa


Sent fredag kväll påbörjar laget resan till Pemar (Paimio) för lördagens bortamöte med PaiHa. Ett PaiHa som förra året spelade i division två och som under denna säsong i trean har gjort flera stabila resultat där särskilt 6-1 segern senast mot PIF imponerar.

Vår egen trupp är dessvärre för närvarande svårt skade- och sjukdomsdrabbad. Sedan tidigare har vi Alva Kahnberg och Julia Andersson långtidsskadade men nu härjar det även förkylningar i laget. Detta medför att även Elsa Viktorsson, Alva Jansson, Emelina Simolin och Vera Hällefors missar matchen. Därutöver är Milla Rosenberg i bästa fall aktuell för inhopp. (Självklart är alla covid-testade enligt konstens alla regler.)

Istället lyfter vi upp ett antal ännu yngre spelare där fyra tjejer födda 06/07 kommer med i matchtruppen. Utifrån förutsättningarna har vi verkligen allt att vinna och åker till matchen fyllda med energi att göra en så bra prestation som möjligt.

Avspark lördag kl 14.00.

Ny bortaförlust för damlaget


Lördagens bortamatch mot PaiHa slutade med vinst för hemmalaget, 4-1. Förlusten i sig inget att säga om även om vi var resultatmässigt helt med i matchen fram till den 80:e minuten. 3-1 i det läget blev dock för tufft att jaga ikapp.

Vi inledde annars matchen piggt med ett ledningsmål redan i matchens femte minut. Detta efter ett riktigt vackert anfall; bollen gick ända från mittback Emilia via Tilda - Minna - Elin L - Tilda igen med löpning längs vänsterkanten och snyggt inspel framför mål där Olivia mötte och skickade in 0-1.

Ledningen stod sig sedan sånär till halvtidsvilan men i halvlekens slutminuter kom dock kvitteringen vilket - det ska erkännas - hemmalaget då hade samlat ihop till.

Det var sedan alltså målmässigt väldigt jämnt fram tills hemmalaget avgjorde med två mål sista dryga tio minuterna.

Med tanke på den sjukstuga vi har i truppen, där vi idag saknade en halv potentiell startelva, gör laget ändå en klart godkänd insats. Generellt bra inställning och pigga insatser även av de yngre tjejer på 14-15 år som vi hade med oss idag.

Ny match nästa lördag hemma mot topplaget RaiFu. Detaljer från dagens match finns på länken.

Fotot från en tidigare match.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
4 - 1
(1-1)
Mariehamn
43' Mål Seppä Elli

63' Mål Marjomaa Anni

80' Mål Seppä Elli

94' Mål Seppä Elli
Mera nyheter
IFK Dam
«  November   »
Kategorier