Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - Tampere United
2021 - IFK Dam - Div 3 Finland
Klo 19:30 Wiklöf Holding Arena
28
Aug

Lördag kväll och liten publikfest(?)


På lördag spelar vi vår sista match i den första delen av seriespelet, innan serien delas upp i två fortsättningsserier. För motståndet står Tampere United som är en för oss ny bekantskap. Tammerforslaget rusade ifjol genom sin division fyra med i princip idel storsegrar och har även visat att de hävdar sig bra i trean.

I hemmalaget har vi haft några lite stökiga veckor med mycket skador och sjukdomar i truppen. Det har också medfört att vi haft det tufft resultatmässigt mot föreningar som har en betydligt bredare dam- och flickverksamhet att luta sig mot än vad vi har.

Även i helgen saknar vi ett par spelare, å andra sidan har vi möjlighet att lyfta upp några (ännu) yngre tjejer från F15-laget. Tampere United ligger några snäpp före oss i tabellen men vi har ändå gott hopp om att göra en bra prestation på lördag.

Bortalaget kommer enligt uppgift med ett supporterfölje på ca 60 personer. Om vi kan matcha det med minst lika många hemmasupportrar så kan vi få till en liten publikfest på lördag kväll. Så ta med en vän, en kollega och grannens hund och kom och stötta våra tjejer!

Avspark WHA huvudplan 19.30 på lördag, direkt efter Åland Uniteds match. Serveringen i cafeterian kommer att hålla öppet. Fri entré.

Kryss och decibelrekord på WHA


Lördagens sena kvällsmatch hemma mot Tampere United slutade 2-2 efter att våra hemmatjejer haft ledningen två gånger om.

1-0 kom i matchminut 22 efter att Emelina Simolin lade in den (med vänstern!) efter en lite tilltrasslad situation i Tamperes straffområde.


Emelina på väg att sätta 1-0

Kvitteringen kom knappt tio minuter senare efter att en Tampere-anfallare snappade upp en boll i vårt straffområde.

Hemmalaget skulle dock gå till halvtidsvila i ledning, detta efter kvällens snyggaste mål. Vera Hällefors lade en lång boll på ytan för Milla Rosenberg på högerkanten som i sin tur spelade in bollen till Ellen Strömborg som mycket läckert lyfte den över målvakten.


Ellen ger oss ledningen på nytt

Vi hade även en boll till inne i nät under första halvlek efter mål av Minna Kurtén som dock - något tveksamt törs vi påstå - blev bortdömt för offside.


Minnas mål tyvärr bortdömt för offside

I andra halvlek var det sedan bortalaget som hade mest boll och som även fick in en kvittering på en frispark från en bit utanför straffområdet. 2-2 stod sig sedan matchen ut.


Tamperes andra kvittering för kvällen

Även i kväll saknade vi en del spelare på grund av diverse skadebekymmer samt att alla spelare inte var redo för 90 minuter. Kul istället med mycket speltid för tre yngre tjejer från F15-laget där såväl Lisa Sarling, Elin Simolin och Stella Luoma gjorde bra insatser.


Elin S i kamp om bollen

Precis som det hade flaggats för kom bortalaget med ett stort supporterfölje och även slipade WHA-åskådare var rörande överens om att bortaklacken satte decibelrekord för säsongen på WHA, alla matcher och ligor inräknade..!

Så här har vi det i damtrean

Det var en ganska viktig poäng som tjejerna krigade till sig ikväll. Vi passerade därmed PIF i tabellen och får nu fördelen av två hemmamatcher och en bortamatch i fortsättningsserien istället för tvärtom. Första matchen i den serien är hemma mot just PIF, preliminärt lördag 11 september. Väl mött då!

Matchtrupper etc från kvällens match finns på den här länken.


Cajsa går förbi en bortaspelare


Tilda i attack på sin vänsterkant


Stella nära att näta i andra halvlek


Årets mest högsjungande supporterklack på WHA

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 2 - 2
(2-1)
Mera nyheter
IFK Dam
«  November   »
Kategorier