Serie premiär 10.6.2021
11.6.2021 22:20 Nyheter / F06-07

IFK F0607 vs Rauma/Pallo-Iirot 10.6.2021Resultat: 7-3 Vinst

IFK F0607 vs Rauma/Pallo-Iirot 10.6.2021Resultat: 7-3 Vinst

Äntligen seriepremiär!!! var nog känslan denna soliga torsdag när laget tåga in på den förevigt gröna planen i centrum av Mariehamn. Över 1,5år av serieuppehåll och inställda matcher låg nu bakom oss. Hur konkurrenskraftiga vi är i serien, var det ingen som visste.

FC Rauma/Pallo-Iirot YJ2, som jag hädanefter kommer kalla RauPa, hade anlänt till det Åländska samhällets förtjusning med en enorm trupp i syftet att stanna en hotellnatt extra för sol och glass. Men det var efter matchen och spelarna i RauPa som inte var med i matchtruppen bildade supportergrupp på läktaren. Som lyssnare från andra sidan planen av planen får jag tyvärr konstatera att våra hemmasupportrar nog var lite rostiga och säkerligen glömt de flesta hejaramsor under uppehållet, som tur är det inte där som matchen avgjordes och ännu finns det tid att öva inför lördagen.

Matchen drog igång och efter väntat kaos vid inledningen av båda lagen, var IFK klart det laget som ville och försökte spela mera fotboll. Attityden var bra på planen, vi jobbade i närkamperna, kommunicerade och försökte spela oss systematiskt ut ur trånga lägen. RauPa var absolut inte ofarliga och stack till med korta raka anfall när de väl fick chansen. Det var även RauPa som skulle få till det första målet i matchen på hörna var ett volleyskott smög sig in i nätmaskorna i den 12:e spelminuten. Risken var att vi skulle tappa humöret och spelet, men så blev inte fallet. Tjejerna visade god tro på sig själva och kunde via inlånade Emmelina servera 3 mål på rullband i minuterna 20,21 & 27. Målen rätt så likartade var vi lyckades servera Emmelina med fina djupledsbollar i stora öppna ytor bakom RauPa backlinjen följt av fina placeringar i mål. Vi höll kontroll på matchen i detta skede och backlinje + Mirre i mål städade undan alla farligheter som dök upp.

Andra halvlek började bra med att Ida fick i den 45:e minuten slå in en returboll från långt håll nästan rakt i krysset. 4-1 alltså. Sen kom det tyvärr en riktig dipp för vårat lag. Vi tappade kommunikation, koncentration och viljan att ge det där lilla extra i närkamperna. Som följd av detta gav vi bort 2 mål till motståndarna och ställningen var 4-3. Det såg mörkt ut ett tag. Om det sen berodde på värmen eller att RauPa tjejerna laddat med mera kanel i morgongröten, så blev vi efter i detta skedet av matchen.

Vi skulle däremot igen göra ett starkt lyft i matchen och visa god karaktär. Ida var först ut att utöka till 5-3 efter 68min. Stella gjorde sedan kanske matchens snyggaste mål i den 71:a efter fint inlägg till nedsläpp för skott kombo. Inlånade Othilia klämde sedan in 7-3 i den 77:e och vi kunde vinna rättvist till slut.

Som slutkommentar vill jag nämna att det varit en mentalt påfrestande tid. 25/50/25 modellen gäller inte bara för individens utveckling utan även för laget. Modellen bygger på att man vill få 25%lättare respektive svårare motstånd och att 50% skall vara likvärdigt. Det är den stora kakbiten på 50% som har varit väldigt svår att få till en längre tid lokalt för våra tjejer och vår modell har liknat mera 25/75 när det kommer till motståndare i matcher. Tjejerna skall vara stolta att ha lyckats härda ut och utvecklats under denna period. På så vis på alla sätt välförtjänt och välbehövlig vinst för laget, var alla kan vara stolta över hur långt vi kommit på denna resa som på något sätt inte är slut ännu. Även de som inte var med i dag eller satt skadade på bänken bidrar till att vi blir starkare.


   
Mera nyheter
F06-07
«  Oktober   »
Kategorier