Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - LeKi-futis
2022 - IFK Dam - Dam Div 3
Klo 19:30 Wiklöf Holding Arena TN
21
Maj

Äntligen hemmapremiär!


Efter en inledning med tre bortamatcher i följd är det så äntligen dags för vår första hemmamatch i årets seriespel, detta när vi på lördag kväll hälsar LeKi-futis välkomna till vår ö.

Resultatmässigt står vi på tre poäng efter en vinst och två förluster från tre tuffa bortamöten, vilket får betraktas som klart godkänt. Prestationsmässigt snuddar det vid väl godkänt, där det egentligen bara är första halvtimmen i seriepremiären mot PaiHa som inte riktigt var på den nivå vi kan och önskar.

Helgens gäster LeKi-futis, hemmahörande i Tammerforsregionen, är nykomlingar i årets serie och därmed en ny bekantskap för oss. De har imponerat i sin serieinledning med två vinster samt en knapp förlust mot erkänt starka RaiFu. Mycket talar för att det är två relativt jämnstarka lag som möts på lördag vilket borgar för en intressant och spännande match.

Kom gärna och heja fram våra unga förmågor där merparten av spelarna är i åldersspannet 15-18 år, alltid flera snäpp yngre än motståndarlagen. Avspark på WHA huvudplan lördag kl 19.30 (efter Åland Uniteds ligamatch). Fri entré.

Vi ses!

Vinst i hemmapremiären efter stark andra halvlek


Det blev till slut en säker seger med 4-0 i vår första seriematch på hemmaplan denna säsong. Även om siffrorna blev ganska stora var det dock en seger vi fick jobba hårt för. Liksom i förra helgens möte med RaiFu var det en match där lagen hade varsin halvlek men den här gången var det vi som fick utdelning.

Vi fick en drömstart på matchen med 1-0 redan på vårt första riktiga anfall. Ellen kom runt fint på vänsterkanten och slog in bollen framför mål där en bortaförsvarare i trängt läge styrde bollen i eget mål.

Därefter var det gästande LeKi-futis som var det klart bättre laget i första halvlek. Det resulterade dock mestadels i ett antal hörnor och skott en bit utifrån. De tillfällen då det verkligen hettade till fanns supertrygga Elin G i målet och såg till att nollan bakåt blev intakt. Ledning i halvtid alltså även om det var med andan i halsgropen.

Sedan inledde vi osannolikt nog andra halvlek med ett ännu snabbare mål än i första. Avspark Stella bak till Elin A som direkt slog en fin långboll mot Tilda på vänsterkanten, Tilda tar emot och trycker till med ett klassavslut hårt vid bortre stolpen. Hann det ens gå 30 sekunder?

Bara ett par minuter senare utökar vi till 3-0 efter inspel från Tilda till Othilia som kommer i en bra löpning in i straffområdet och säkert sätter trean.

Därefter tog våra hemmatjejer över matchen och segern var sedan aldrig hotad. Mycket tryggt bakåt hela andra halvlek och vi skapar också flera lägen framåt. I 73:e minuten åker dessutom bortalaget på en frilägesutvisning då Stella är på väg igenom mot helt fritt läge men blir fälld i steget. Det röda kortet helt riktigt även om det mest var en olycklig - snarare än medveten - fällning.

Med sex minuter kvar spikar sedan Tilda slutresultatet till 4-0 efter ännu ett vasst avslut, denna gång efter en fin passning från Emelina.

Sett över 90 minuter var det en jämnare match än vad resultatet indikerar men å andra sidan har det varit åt andra hållet i ett par av våra tidigare matcher.

En hel del positivt att ta med hur som helst där bland annat Elin A gör sina första hela 90 minuter efter skada och gör det utmärkt i en defensiv mittfältsroll. Milla har nu i flera matcher tagit steget ner till mittback där hon kompletterar Vera på ett utmärkt sätt och bildar ett stabilt mittförsvar.

Över huvudtaget finns det så mycket utvecklingspotential i det här unga laget så det ska bli väldigt kul att följa utvecklingen under säsongen. Närmast med bortamatch mot Peimari Utd nästa helg. Matchdetaljer från kvällens match finns på länken.


Elin G med hållen nolla flankerad av kvällens målskyttar Othilia och Tilda


Ellen firade sin 17-årsdag med tre poäng på WHA


Vår unga ytterback Lisa stod för ännu en bra och energifylld insats


Ronja i närkamp med LeKi-futis-spelare


Minna laddar för skott


Stella svårstoppad på topp i andra halvlek


Cajsa slår ett inlägg från sin högerkant

Tack till Mats-Erik Jansson för merparten av matchbilderna.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 4 - 0
(1-0)
46' Mål Engström Tilda

48' Mål Nordberg Othilia

84' Mål Engström Tilda
Mera nyheter
IFK Dam
«  Oktober   »
Kategorier