Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - KaaPo
2022 - P09 - P13 Div 1
Klo 10:30 Wiklöf Holding Arena B-plan TN A
1
Maj

Oväntad men skön seger för P09 över tabelltvåan i Ykkönen !


IFK Mariehamns P09 i Ykkönen , väntade sig en mycket svår match på WHA 1 maj. . Motståndaren var formstarka KaaPo som hade + 14 mål i målstatistiken och 3 klara segrar i bagaget under inledningen av vårsäsongen. IFK P09 hade även dom 2 inledande segrar men en svidande förlust i senaste matchen mot FC Jazz. Och under matchens inledning och första halvlek såg matchen precis ut som väntat, gästerna tog ledningen med 0-1 genom en snygg nick vilket även blev resultatet till halvlekspausen. Efter pausen startade KaaPo i samma goda tempo och ingenting tydde egentligen på en svängning. Tills att IFK plötsligt får en kontringsmöjlighet under en pressade situation och Algot Fyrqvist kommer loss och med små marginaler lyckas placera in kvitteringen till 1-1. IFK får ett momentum i spelet som bibehålls tills att Wilmer Lundberg skapar en ledning till 2-1 för att i matchens absolut sista minut på straff, fastställa slutresultatet till 3-1.

Coachen Johan Carlsson berättar : jätterolig och kul match som visar på hur en match kan svänga och att laget skall fortsätta kämpa och inte ge upp. Alla killar fortsatte kämpa in i det sista och gjorde varandra bra , från målvakt till utespelare. Det är det första budskapet, att hela tiden försöka göra varandra bra ! Den stora skillnaden mellan första och II:a halvleken var pressen mot bollhållaren där vi i första halvleken misslyckades men i den II:a halvleken lyckades bra med.

IFK P09 ligger nu på en II.a plats i Ykkönen med möjligheter till ytterligare avancemang. Tabellen haltar dock avsevärt tillsvidare. Följande match för IFK P09 spelas på WHA söndagen den 15.5 kl. 11.00 mot Ylivieska/LeKi -futis Yj.

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
Mariehamn 3 - 1
(0-1)
Mera nyheter
P09
«  Februari   »
Kategorier